Alkmaar, Delft,
14
juni
2023
|
16:58
Europe/Amsterdam

Van energie naar actie; ‘Expeditie Groen & Techniek’

Fabian en Richard_Expeditie groen en techniek

Samenwerkingsverband ‘Expeditie Groen & Techniek’ hield maandag 12 juni een tweede bijeenkomst. Doel van de middag was om vervolgacties en richtlijnen op te stellen voor het Inholland brede icoonproject ‘Groen en Techniek versterken in de Greenports’. Het intensiveren van samenwerking tussen de domeinen Techniek, Ontwerpen & Informatica (TOI) en Agri, Food & Lifesciences (AFL) en Inholland Academy staat hierin centraal. En dat is gelukt, de bijeenkomst was succesvol en vraagt om vervolg. Het vinden van elkaar, het creëren van inzichten en elkaar versterken zijn de aanknopingspunten van deze bijeenkomst geweest. 

Bijeenkomst Expeditie Groen en Techniek

Duurzame leefomgeving
De versterkte inzet en ontwikkeling van Groen & Techniek met onderzoek, onderwijs en ‘leven lang ontwikkelen’ dragen bij aan (regionale) innovatievraagstukken van het werkveld, en om op die manier een duurzame leefomgeving te realiseren. 

De eerste bijeenkomst in april, in het World Horti Center in Naaldwijk was een goeie start. Dit keer was de bijeenkomst in het hart van de technologische vernieuwing, namelijk het Innovatielab van Hogeschool Inholland Alkmaar. Tijdens de bijeenkomst waren vestigingsdirecteuren Richard Oerlemans van Alkmaar en Fabian van der Horst van Delft aanwezig. Daarnaast sloten er ook lectoren vanuit verschillende disciplines, collega’s vanuit het domein TOI en AFL, Inholland Academy en afdeling Werving, Instroom & Relatiemanagement Alkmaar (WIR) aan.

Aanvragen bij Katapult-Groeifonds goedgekeurd
Aan de bijeenkomst ging goed nieuws vooraf. De eerder ingediende twee aanvragen bij het Katapult-Groeifonds zijn goedgekeurd. De eerste aanvraag gaat in op de Greenchain van Noord-Holland, waarbij de innovatieve verduurzaming van de agrifoodsector centraal staat. De Greenport Horticampus West-Holland is de tweede aanvraag, waarin digitalisering en het energieneutraal maken van de tuinbouw wordt behandeld. De bijeenkomst is het moment geweest om nog meer de  samenwerking te en heeft alles te maken met de goedgekeurde Katapult-Groeifonds-aanvragen.

In beide consortia is Inholland kernpartner, samen met de mbo's uit de regio en het bedrijfsleven. Dit past bij de strategische ambitie van onze hogeschool en de ontwikkeling van ons portfolio voor onderwijs en onderzoek. De bijeenkomst is het moment geweest om concreet samenwerkingen te zoeken die passen in de goedgekeurde Katapult-Groeifonds aanvragen. 

De eerste stappen om samen te werken worden gezet. De rijke opbrengst uit de bijeenkomst wordt geordend en vanuit hier komt ‘Expeditie Groen & Techniek’ opnieuw bij elkaar in de nazomer.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.