Den Haag,
29
januari
2021
|
15:00
Europe/Amsterdam

Verlenging onkostenvergoeding thuiswerken en kilometervergoeding

Thuiswerken collega's

Door de coronasituatie werken we helaas nog steeds vanuit huis. Daarom ontvang je sinds 1 september 2020 een onkostenvergoeding (maandelijks 50 euro naar rato van je dienstverband), ter compensatie van de kosten die het thuiswerken met zich meebrengt. Deze regeling verlengen we van 1 februari tot 1 mei 2021 en geldt voor iedereen met een dienstverband bij Inholland én collega’s die via ASA minimaal 12 uur per week werkzaam zijn bij Inholland. Je treft de vergoeding op je loonstrook aan als brutobedrag onder het kopje ‘onkostenvergoeding thuiswerken’.

Vergoeding voor collega’s in dienst vanaf 1 mei en extra declaraties
Ben je sinds 1 mei 2020 bij Inholland in dienst? Dan kun je eenmalig een bedrag van maximaal 200 euro aan ICT- en/of av-middelen declareren. Je kunt dan denken aan middelen als een los toetsenbord, een losse muis, een extra scherm of verbindingskabels. Uitleg over hoe je deze indient in HR2day vind je op Weten & Regelen (gebruik daar als declaratietype: Bedrag intermediaire kosten).

Daarnaast geldt voor alle medewerkers: heb je de 200 euro besteed (ontvangen april 2020) en wil je extra ICT- en/of av-middelen declareren? Bespreek dit met je leidinggevende.

Bureaustoelen
Je kunt een aanvraag doen voor een bureaustoel voor thuis. Om hiervoor in aanmerking te komen heb je een aanstelling van minimaal 0,21 fte nodig. Reserveer hier jouw bureaustoel.

Vergoeding woon-werkverkeer
Ook ons reisgedrag is veranderd door de coronamaatregelen. Daarom geldt er sinds 1 september 2020 een andere kilometervergoeding. Ook deze regeling is verlengd tot 1 mei 2021. De regeling geldt omdat het aantal reisdagen per collega kan verschillen en niet meer gekoppeld is aan de omvang van het arbeidscontract daardoor is een vaste berekening naar aantal vaste reisdagen niet meer toereikend.

Het College van Bestuur heeft daarom besloten de eventueel gemaakte reiskosten van huis naar werk met eigen vervoer, te vergoeden met €0,10 per kilometer. Dit is een ruimere vergoeding per kilometer dan bij de vaste vergoeding en doet meer recht aan de huidige situatie. Lees meer over hoe je kosten kunt declareren via Weten & Regelen.

Vragen?
Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem dan contact op met het Service Center HRM (servicecenter.hrm@inholland.nl) en van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur en telefonisch via 023 522 31 23.