Haarlem,
17
april
2018
|
10:41
Europe/Amsterdam

Vertegenwoordig jij de jongeren bij de Europese Zaken 2018?

Wil jij de stem van jongeren laten horen op toonaangevende bijeenkomsten met politici en beleidsmakers? Wil jij speechen in Brussel, Straatsburg, Tallinn of Wenen? Wil jij met jongeren in gesprek over Europa en de toekomst van de Europese Unie?
Word jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken!

Als jongerenvertegenwoordiger vorm je de schakel tussen jongeren en politici, en vertegenwoordig je Nederlandse jongeren op EU-bijeenkomsten in binnen- en buitenland, zoals de EU-Jeugdconferenties en vergaderingen van het European Youth Forum.

Als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken houd je je bezig met je raadt het al: Europa!
Vooral op het gebied van jeugdbeleid valt er nog heel wat te halen; hoe moeten jongeren bijvoorbeeld worden betrokken bij de regels die hen raken? Hoe ziet het ideale Europa van Nederlandse jongeren eruit? Hoe kun je jongeren betrekken bij de aankomende (Europese) verkiezing? Input voor deze thema’s haal je bij jongeren. Dit doe je onder andere door gastlessen en workshops te geven op zowel middelbare scholen als op het mbo, hbo en de universiteit. Alle input die je verzamelt, bespreek je met jongeren en politici uit alle Europese landen. Vervolgens neem jij dit mee naar conferenties in binnen- en buitenland.

Ben je tussen de 18 en 24 jaar en heb je de Nederlandse nationaliteit? Je kunt t/m 9 mei solliciteren op deze unieke functie via de link: www.jongerenvertegenwoordigers.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.