Rotterdam,
20
juni
2023
|
11:51
Europe/Amsterdam

Vier Keti Koti bij Inholland Rotterdam

Maak op 3 juli kennis met Keti Koti: een bijzondere viering van vrijheid, verbinding en herdenking. Dit jaar is extra bijzonder, aangezien het 150 jaar geleden is dat de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen werd afgeschaft.

Keti Koti, wat 'Ketenen Gebroken' betekent in het Surinaams, is een jaarlijks terugkerende herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij in de voormalige Nederlandse kolonies Suriname en de Nederlandse Antillen. Het evenement biedt een belangrijk moment van reflectie, bewustwording en solidariteit. Tijdens Keti Koti staan we stil bij het verleden, vieren we het heden en werken we samen aan een betere toekomst. 

Lezing: wat betekent de komma?
Onderdelen in het programma zijn een lezing en dialoogtafels. de titel van de lezing is De weg naar erkenning, excuses en hoe nu verder. Op 19 december 2022 heeft minister-president Rutte namens de Nederlandse staat excuses aangeboden voor slavernij. Het heeft lang geduurd voordat Nederland op dit punt kwam. Hoe is de weg naar erkenning en excuses verlopen? Waarom zijn de excuses, zoals Rutte zegt, een komma en geen punt? Hoe vullen we samen de komma in?

Dialoog: Wat is de doorwerking van slavernij? 
Aansluitend op de lezing gaan we in de dialoogtafels in gesprek over hoe wij nazaten, aan beide kanten van de historische scheidslijn, andere levenslopen en ervaringen hebben opgedaan, en daardoor een gedeeld verleden hebben. Hoe heeft dat verleden, getekend door slavernij en kolonialisme, een doorwerking op ons denken, doen en voelen?

Meld je aan voor Ket Koti bij Inholland Rotterdam! (Voor studenten én collega's en maximaal 75 aanmeldingen)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.