Haarlem,
20
mei
2021
|
07:32
Europe/Amsterdam

Wanneer heb jij voor het laatst een goed gesprek gevoerd?

In de tijd waarin vluchtige en online communicatie de hele dag maar door raast, zijn we bijna vergeten hoe je een écht gesprek moet voeren. We zien het daarom ook om ons heen gebeuren. Studenten en medewerkers die langs elkaar heen praten. Door elkaar heen praten. Of slechts praten en niet luisteren.  Wanneer was jouw laatste goede gesprek? Elke Wiss leert ons op donderdag 27 mei om 16.00 uur de kunst van het vragen stellen die leiden tot een goed gesprek. 

Elke is theatermaker, regisseur en docent. Vorig jaar bracht zij het boek Socrates op Sneakers uit. In haar boek leert ze je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf. Ze neemt ons mee in de wereld van de kunst van het vragen stellen. En ze geeft je een paar simpele tips waarmee je al veel beter gesprekken kunt voeren.  

Ben je erbij?
Je hoort en ziet het via het YouTube-kanaal van Start Up Campus Haarlem YouTube livestream 27 mei 16.00 uur

Een tip geven wij alvast cadeau: 
Begint jouw vraag met een werkwoord (bv. denk, heb, weet)? Dan stel je waarschijnlijk geen vraag maar doe je een suggestie. 

Kun je niet wachten en wil je het boek alvast lezen? Stuur een berichtje via Instagram such_inholland en je kunt hem lenen.