Amsterdam/Groningen,
04
oktober
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Wim Gorissen nieuwe directeur AVAG

Wim Gorissen nieuwe directeur AVAG

Wim Gorissen begint 1 december als de nieuwe directeur van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG). Na drie jaar neemt hij daarmee afscheid als programmadirecteur Effectiviteit en Vakmanschap van het Nederlands Jeugdinstituut. Gorissen volgt Gea Vermeulen op, die begin juni afscheid nam als directeur van AVAG, het samenwerkingsinstituut tussen Hogeschool Inholland (bachelor Verloskunde) en Amsterdam UMC.

‘’We zijn verheugd dat Wim Gorissen bij de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen komt werken”, laat AVAG-bestuursvoorzitter Marjolein Tasche in een reactie weten. “Wim heeft veel ervaring als directeur en gaat hier met overtuiging en passie op de inhoud aan de slag met het werkveld van de verloskunde als nieuwe mooie uitdaging.”

‘Gorissen stuwende kracht bij Jeugdinstituut’
Als programmadirecteur Effectiviteit en Vakmanschap zette Gorissen zich bij het Nederlands Jeugdinstituut bevlogen in voor het vakmanschap van de professional, door kennis over ‘wat werkt’ nog meer te verbinden met de ervaringen en voorkeuren van cliënten. Gorissen was de stuwende kracht achter de beweging ‘Samen lerend doen wat werkt’ in zowel preventie, eerstelijns jeugdhulp als gespecialiseerde jeugdhulp. Zijn doel was cliënten, professionals, hun organisaties, beleidsmakers en onderzoekers optimaal te laten samenwerken, zodat jeugdigen en gezinnen de juiste zorg en optimale ondersteuning krijgen.

“Met het vertrek van Wim verliezen we een deskundige, loyale en betrouwbare collega, maar bovenal een expert op het gebied van jeugd”, aldus Ans van de Maat, voorzitter van het directieteam van het Nederlands Jeugdinstituut. “Wij zijn Wim erkentelijk voor zijn inzet en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van ons instituut. Wij betreuren zijn vertrek, maar gunnen hem deze mooie stap en wensen hem uiteraard veel succes bij zijn nieuwe functie.”

Over AVAG
AVAG is een onderwijs- en onderzoeksinstituut op het gebied van de verloskunde (midwifery). Het leidt studenten op tot verloskundige en verricht onderzoek op het gebied van Midwifery Science. De opleiding Verloskunde is een hbo-bachelor en wordt aangeboden door Hogeschool Inholland. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.