Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

Ontdek en ontwikkel nieuwe plannen voor mens en dier in en om de stad.

In Nederland werken we aan een duurzame, gezonde samenleving. Daarin kunnen dieren op allerlei manieren een belangrijke rol spelen. Wat dacht je van zoogdieren die ziekten bij mensen opsporen? Dieren die het welzijn van dementerende ouderen verbeteren? Grazers die voor ons de natuur beheren? Of een kippenboerderij midden in de grote stad waar schoolkinderen leren, de buurt samenkomt en mensen zonder baan zinvol werk vinden?

Bij de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving ontdek jij hoe veelzijdig dieren voor onze samenleving kunnen zijn. Je doet dat vanuit de liefde voor het dier en met het oog voor zijn welzijn. Je bouwt kennis en begrip van het dier op en onderzoekt nieuwe mogelijkheden in een stedelijke omgeving. Hoe kun jij hier een verbinding maken tussen bijvoorbeeld een bedrijf met dieren en plannen voor een leefbare, groene stad? Zie je kansen voor een lokale voedselkringloop met een stadsboerderij? Werk daarbij samen met de technische, creatieve en economische opleidingen van Inholland. Volg je hart en werk als pionier aan een duurzaam, diervriendelijk Nederland.

Lees meer over de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving voltijd

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Delft
taal
Nederlands

Open Dag op 6 november

Meld je aan

Alle info op een rij

Download de flyer

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Dier in de Duurzame Samenleving

  1. Je richt je op dieren in de stedelijke omgeving en hun rol in een duurzame samenleving.
  2. Je leert innoveren, verbindingen leggen en nieuwe plannen ontwikkelen.
  3. Je leert door te doen. Samen met studenten, docenten en experts werk je aan actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers.
  4. Je volgt de opleiding in Delft, waar techniek en duurzaamheid samenkomen.
  5. Je krijgt persoonlijke aandacht en begeleiding.

Trots op

SmartDairyFarming

Je associeert een veehouderij misschien niet snel met hightech apparatuur, maar ook boeren gaan met hun tijd mee. Met nieuwe technieken houden ze de gezondheid en productie van hun melkveestapel in de gaten. Alleen is niet iedereen op de hoogte van deze moderne snufjes. De projectgroep Leermodule SmartDairyFarming wil toekomstige veehouders deze kennis bijbrengen, die mensen én dieren ten goede komt.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!