
De foodsector heeft interessante actuele uitdagingen en vraagstukken. Jouw nieuwe producten bieden de oplossingen.
Je hebt, samen met je medestudenten, vier jaar hard gewerkt. Nu ben je klaar voor een carrière in de foodsector. Of je nu afstudeert met het profiel Voedseltechnologie of Markt en Consument. Want in beide richtingen zijn er veel vacatures. En dat worden er steeds meer.
Dit is straks jouw werkveld
Als foodprofessional houd je je bezig met de uitdagingen van nu. Denk aan de strengere regels rond kwaliteit en duurzaamheid. En aan de groeiende vraag naar 'bewuste' voeding. Aan overgewicht en consumenten die gezonder willen leven. Of aan nieuwe, groeiende economieën; grondstoffen die opraken. Jij ontwikkelt de producten en processen die daar oplossingen voor bieden. Of je ontdekt juist nieuwe markten waar je voedingsmiddelen kunt verkopen. Met jouw bachelordiploma op zak kun je het!
Wat kun je met Food Commerce and Technology worden? Een paar beroepen op een rij:
Afgestudeerde Wouter Schouten aan het woord.
Wil jij je verder specialiseren? Volg dan een masterstudie aan de Wageningen Universiteit. Denk bijvoorbeeld aan:
Misschien wil je juist een jaartje naar het buitenland. Dan kun je ook naar een andere (landbouw)universiteit in Europa. We helpen je graag bij het kiezen van een masterstudie die past bij jouw talenten en interesses.