Master Advanced Health Informatics Practice

Als advanced practitioner houd je grip op ICT in gezondheid en welzijn.

De vraag is niet of we ICT in de gezondheid, welzijn willen gebruiken, maar hoe we de mogelijkheden die ICT biedt zo goed mogelijk kunnen benutten. De gezondheids(zorg), welzijn staan hierbij centraal. Maar gezondheid, welzijn is te complex voor ICT-professionals, en ICT is te complex voor gezondheids-/welzijnsprofessionals. Er is behoefte aan mensen die een brug kunnen slaan tussen deze domeinen. En deze behoefte groeit.

De Advanced Health Informatics Practitioner is deze nieuwe professional, die deze belangrijke brugfunctie kan vervullen bij informatiserings- en innovatieprojecten binnen de (gezondheids)zorg.

Voor wie

De Master Advanced Health Informatics Practice (AHIP) is voor professionals die zich willen ontwikkelen tot advanced practitioner op het snijvlak van (gezondheids)zorg, welzijn en ICT. De opleiding is geschikt voor belangstellenden uit diverse sectoren.

Lees meer over Master Advanced Health Informatics Practice

niveau
Master
duur
2 jaar
Deeltijd
locatie
Diemen
taal
Nederlands

Online Open Dag 4 april

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

header_ahip.jpg

Wat moet je weten over AHIP

  1. De masteropleiding is praktijkgericht en heeft een sterke wetenschappelijke basis.
  2. Wat je in een periode leert, pas je direct toe in een beroepsproduct dat relevant is voor je eigen organisatie (combinatie werken-leren).
  3. De master volg je in Diemen. Deze locatie is goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.
  4. De voertaal van de opleiding is Nederlands. De literatuur is zowel Nederlands als Engels.
MAHIP - Gerard Megens.jpg

Trots op

Gerard Megens

Op zijn zestigste startte hij nog met de hbo-master AHIP: Gerard Megens. De tegenwoordig specialist ouderengeneeskunde bij Novicare was altijd al geïnteresseerd in pc's en ICT. Maar nadat hij overgestapt was naar de verpleeghuiszorg, merkte hij dat zijn kennis over ICT-processen niet voldoende was. Daarom koos hij voor de Master Advanced Health Informatics Practice.

Lees verder

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!