Open Dagen masteropleidingen

Master Advanced Health Informatics Practice

laden

Masteropleiding AHIP: vervul een brugfunctie tussen zorg- en ICT-professionals!

De Advanced Health Informatics Practitioner (AHIP) is een hoogopgeleide professional die als intermediair tussen zorgprofessionals en ICT-professionals opereert. De AHIP wordt ingezet bij informatiserings- en ICT-innovatieprojecten in de zorg.

De mogelijkheden en het belang van ICT in de zorg nemen toe. Met behulp van informatiesystemen, zoals elektronische patiëntensystemen, kunnen we informatie beter en efficiënter vastleggen en overdragen. Met internettoepassingen leveren we zorg op afstand. Patiënten krijgen daardoor de mogelijkheid om langer zelfstandig in de thuissituatie te blijven en zorg kan efficiënter geleverd worden.

De vraag is niet of we ICT in de zorg willen gebruiken, maar hoe we de mogelijkheden die ICT biedt zo goed mogelijk kunnen benutten. De zorg staat hierbij centraal. Zorg is echter te complex voor ICT-professionals en ICT is te complex voor zorgprofessionals. Er is behoefte aan mensen die een brug kunnen slaan tussen de domeinen van (gezondheids)zorg en ICT. En deze behoefte groeit.

Opleiding tot zorginformaticus

De masteropleiding Advanced Health Informatics Practice leidt u op tot een professional die de rol van 'zorginformaticus' kan vervullen. U zorgt ervoor dat informatisering en ICT-innovatie binnen uw instelling optimaal in dienst staan van het zorgproces.

Hogeschool Inholland biedt als enige in Nederland een hbo-masteropleiding Advanced Health Informatics Practice. Na het volgen van deze tweejarige masteropleiding bent u in staat om de belangrijke brugfunctie te vervullen bij informatiserings- en innovatieprojecten binnen de (gezondheids)zorg.

Voor wie is de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice bestemd?

Bent u een hbo-opgeleide zorgprofessional met minimaal twee jaar relevante werkervaring? Wilt u aan de slag met ICT binnen de (gezondheids)zorg? In dat geval is de hbo-masteropleiding Advanced Health Informatics Practice een kans om uw carrière verder uit te bouwen!
Bekijk de brochure van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice (pdf)

Open Dagen masteropleidingen