Tuinbouw & Agribusiness voltijd

"Je studeert bij de beste tuinbouwopleiding van Nederland."

Docent Marinus van Haaften

Mijn naam is Marinus van Haaften. Ik ben docent aan de opleiding Tuinbouw & Agribusiness in Delft.

In welke vakken en leerjaren geef je les?
Ik geef inleiding bedrijfskunde, waarbij studenten aan de hand van cases de tuinbouw en agribusiness vanuit een bedrijfskundig perspectief leren te bekijken. Daarnaast geef ik het vak exportmanagement. Sinds agrarische producten worden verbouwd worden ze verhandeld; exportmanagement leidt studenten op tot exportmanager in de internationaal agrarische handel. Bij het vak statistiek leren studenten welke statistische toets ze wanneer moeten gebruiken. Deze kennis passen ze toe tijdens hun afstuderen.

Welke opleiding(en) heb je zelf gevolgd?
Achtereenvolgens deed ik mavo, mbo Plantenteelt, hbo Internationaal Agrarische Handel, Algemene Ondernemers Vaardigheden (AOV). Bij Wageningen Universiteit volgde ik de opleiding Management, Economics and Consumer Studies. Ten slotte ben ik European Tree Technician.

Bij welke andere bedrijven of scholen heb je gewerkt voordat je docent werd bij Inholland?
Ik was stafmedewerker van projecten in de glastuinbouw, bedrijfskundig medewerker in de sector openbaar groen en boomteelt. Ook was ik gastdocent Recht en contractvorming bij de opleiding Internationaal Agrarische Handel.

Over welke (karakter)eigenschappen moet een student beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Belangrijkst is motivatie. Ook hoor je affiniteit met of interesse in de tuinbouw te hebben. Je moet ondernemend ingesteld zijn en bereid om hard te werken.

Op welke manieren heb je binnen jouw opleiding contact met de studenten?
De opleiding kent een open sfeer. Binnen het kleine gebouw zijn er contactmomenten in de lessen en daarbuiten. Docenten zijn makkelijk benaderbaar en staan dicht bij de student. Vragen kunnen daardoor vaak snel beantwoord worden.

Bij welke functies binnen welke bedrijven komen studenten over het algemeen terecht na deze opleiding?
Afgestudeerden kunnen bij internationaal opererende handelsbedrijven gaan werken, in de aan de tuinbouw toeleverende industrie, bij kwekerijen of adviesbureaus.

Wat is jouw gouden tip voor aankomende studenten?
Je studeert bij de beste tuinbouwopleiding van Nederland. Wees bereid om hard te studeren. Docenten zijn altijd bereid om je daarbij te begeleiden.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228