Tuinbouw & Agribusiness voltijd

Stel je vraag aan Pim!

Vraag het aan student Pim van Vliet

Mijn naam is Pim van Vliet, student Tuinbouw & Agribusiness bij Inholland Delft. Op dit moment ben ik mijn tweede jaar aan het afronden in de richting Teelttechniek & Veredeling en hoop ik volgend jaar op stage te gaan naar het buitenland.

Tijdens mijn opleiding Tuinbouw & Agribusiness komen vrijwel alle aspecten aan bod die te maken hebben met tuinbouw. In het eerste jaar heb je nog een breed vakkenpakket. Je krijg hier zowel een basis mee van economisch en organisatorisch gerelateerde vakken, maar krijgt ook les in plantkundige en teelt-technische vakken. Hierdoor bouw je in het begin een brede basis op, waarna je die in je tweede jaar verder kan toespitsen op de bedrijfsmatige kant van de tuinbouw (Management & Greenports) of de teeltkant van de tuinbouw waarvoor ik zelf heb gekozen (Teelttechniek & Veredeling). Hierdoor kan je al tijdens je opleiding je toekomstige pad beter bepalen en deze tijdens je derdejaars stage en afstuderen verder ontdekken.

Het fijne aan studeren bij Inholland Delft vind ik de niet al te grote klassen en veelal kundige docenten. Je kunt goed bij docenten terecht mocht je vragen hebben, want door de kleine klassen is de communicatie ook makkelijk. Zowel taal- als teeltdocenten; zij kennen hun vak en je kunt ze altijd een mailtje sturen. Ook is er veel samenwerking met het bedrijfsleven in projecten, waardoor je al tijdens je opleiding kennis leert maken met het bedrijfsleven.

Wil je nog meer weten over de opleiding Tuinbouw & Agribusiness of een vraag stellen over studeren in Delft of in het algemeen? Stuur mij dan gerust een mailtje met je vragen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!