"Ik vond de Studiekeuzeworkshop heel representatief voor de opleiding."

Karim Daoudi, 26 jaar

Derdejaarsstudent Business IT & Management, Inholland Alkmaar

Als je studeren leuk vindt, kan doorstromen vanuit mbo naar hbo een logische stap zijn. Voor Karim Daoudi (26) uit Alkmaar is dat in ieder geval zo. Hij komt van ver. Na zijn stage in het middelbaar beroepsonderwijs, wist zijn stagebegeleider hem ervan te overtuigen om door te gaan met studeren. Met veel plezier volgt Karim nu de opleiding Business IT & Management aan Hogeschool Inholland. Hoe hielp een Studiekeuzeworkshop bij zijn keuze?

Van mbo naar hbo

Karim vertelt hoe hij vanuit het mbo naar het hbo doorstroomde. "Ik begon met de mbo-opleiding administratie, op niveau 2. Daarna schreef ik me in voor niveau 3, waar je als je goede cijfers haalde, in aanmerking kwam voor een versnelde opleiding. Dat lukte, dus ik heb niveau 4 in twee jaar gedaan. Ik vond het leuk op school en tijdens mijn stage als netwerkbeheerder, had ik een goede begeleidster. Zij overtuigde me om naar het hbo te gaan."

Liever geen wiskunde

Hij vroeg vrienden die in de IT werken om advies. ‘’Zij adviseerden me om Business IT & Management in Alkmaar te gaan studeren, omdat het een brede opleiding is, waarmee je later meer kans hebt op een baan.’’

Vervolgens is Karim zich gaan oriënteren op de opleiding zelf. "Wat is Business IT & Management eigenlijk en wat voor vakken krijg je? Ik wist één ding zeker: dat ik voor een opleiding wilde gaan waar je geen wiskunde krijgt. Toch is dat hier in een ander jasje gestoken en heet het statistieken, haha."

"Wat je ook gaat doen; iemand heeft het eerder gedaan."

Een Studiekeuzeworkshop volgen

Hij maakte gebruik van de mogelijkheid om een Studiekeuzeworkshop te doen bij Hogeschool Inholland. ‘’Ik kon daar een middagje programmeren. Ik had op m’n vorige opleiding al geleerd om een applicatie te bouwen, dat is niet makkelijk! Studenten gaven deze workshop en het was heel leerzaam. Ik vond het ook heel representatief voor de opleiding."

Contact met klasgenoten en docenten

Inmiddels zit Karim in zijn derde jaar en hij is heel positief over de sfeer op onze hogeschool. "BIM-studenten vormen best een ‘eigen clubje’ binnen de school. Dat is ook fijn, want als je een probleem hebt, kun je altijd terecht bij andere klasgenoten. Ik ken ook veel jongens die een jaar hoger zitten, dus die kan ik ook van alles vragen." Het persoonlijke contact met docenten vindt Karim ook een pluspunt. ‘’Alle leraren kun je bij hun voornaam aanspreken. Als je ergens mee zit, kun je gerust de lerarenkamer even binnenlopen. Je kunt altijd je ei kwijt bij ze.’’

Ga ervoor!

En motiverende woorden heeft Karim zelf ook voor scholieren die nog een studiekeuze moeten maken. "Kijk wat je leuk vindt, en kies niet alleen voor iets waarmee je veel geld verdient. En als je een keuze maakt: ga ervoor! Als je ergens tegenop ziet, bedenk dan: wat je ook gaat doen, iemand heeft het eerder gedaan. Bovendien: op Google kun je ALLES vinden. Dus zoek alles uit."

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Hulp bij je studiekeuze

Ontdek onze tools

Of lees andere verhalen van onze studenten

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228