Diploma vooropleiding

Veelgestelde vragen

Wanneer ben je toelaatbaar met een Nederlandse vooropleiding?

Je bent toelaatbaar tot een hbo-bacheloropleiding of associate degree-opleiding als je een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4 (WEB) hebt behaald. Met een mbo-opleiding niveau 4 wordt bedoeld een diploma erkend door OCW op basis van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) voor een middenkader- of specialistenopleiding (niveau 4). Voor meer informatie kijk op www.inholland.nl/vooropleiding.

Wanneer heb ik een deficiëntie?

Naast een havo- of vwo-diploma kunnen er ook bepaalde eisen gesteld worden aan het profiel en/of de vakken. Voldoe je niet aan de vakkenpakketeis dan ben je deficiënt voor dat vak. Om toegelaten te worden is het noodzakelijk dat je deze deficiëntie wegwerkt. Voor meer informatie kijk op www.inholland.nl/deficientietoets.

Wanneer kun je een toelatingstoets (21+ toets) doen?

Om in Nederland toegelaten te worden tot een hbo-opleiding moet je beschikken over een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4. Voor havo- en vwo-diploma's geldt bovendien dat eisen gesteld kunnen worden aan de examenvakken en/of het vakkenprofiel. Beschik je niet over één van deze diploma's, haal je voor 1 februari (voor de februari-instroom) of voor 1 september (voor de septemberinstroom) niet één van de bovengenoemde diploma's en ben je 21 jaar of ouder bij aanvang van je studie? Dan kun je deelnemen aan de toelatingstoets. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je, ondanks het ontbreken van de vereiste vooropleiding, over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om een hbo-opleiding te kunnen volgen. Voor meer informatie kijk op www.inholland.nl/toelatingstoets.

Ik heb mijn vooropleiding behaald in het buitenland. Kan ik mij aanmelden?

Ook met een buitenlandse vooropleiding kun je je aanmelden via Studielink. Houd dan wel rekening met een langere verwerkingstijd in verband met je diplomawaardering. Voor meer informatie kijk op www.inholland.nl/vooropleiding.

Om toegelaten te worden tot een Nederlandstalige hbo-opleiding moet je kunnen aantonen dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst. Hoe je dit aan kunt tonen staat in de In- en uitschrijfregels.

Staat de info die je zoekt hier niet bij?

Vraag het ons direct!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228