Aanvullend uitstroomprofiel tot Registercoach

Docent Christa van Luijk - opleiding Registercoach


"Professioneel werk onderzoekbaar maken heeft altijd zin"

Christa van Luijk is zelfstandig gevestigd organisatiedeskundige. Vanuit haar eigen bureau begeleidt zij medewerkers, teams en bestuurders. Als professional ontwerpt en begeleidt zij wekelijks professionals in organisaties en is zij betrokken bij verschillende beroepsopleidingen op het gebied van professioneel begeleiden. 

Leren van binnenuit

"Leren van professioneel handelen in de werkpraktijk heeft volop mijn aandacht. Ik leid professionals dan ook op tot begeleiders van ervaringsleren. Leren 'van binnenuit' is heel leuk. Hoe je kijkt, maakt wat je ziet en min of meer wat je doet of laat. Als opleider leer ik deelnemers dat professioneel handelen altijd om intentioneel handelen gaat. Iedere professional probeert in het moment van handelen zo passend mogelijk te handelen met een beoogd effect als resultaat. Dit intentioneel handelen, wat we ook wel ‘professioneel aanmodderen’ noemen, kan de professional achteraf onderzoekbaar maken. Het helpt om dit met enige mildheid te doen. Zo ontdek je waarom je op dat moment, daar en toen, die keuzes het meest geschikt vond.

Zelf ontdekken

In mijn werk leer ik aankomend begeleiders ook richting te geven aan ‘zelfsturend leren en werken’. Zowel van henzelf als van hun klanten. Een advies is gemakkelijk gegeven, maar niet zelf ontdekt. Het plezier om dit ervaringsleren te leren begeleiden, om de eigen ontdekkingen te leren omzetten in doeltreffende actie, dat is voor mij ieder jaar weer een feest om mee te maken. Dat begeleiden van ervaringsleren ook een verrijking van het eigen werkzame leven kan zijn, is pure bijvangst. Laatst vertelde een deelnemer mij dat met mildheid en vriendelijkheid leren onderzoeken ook een verrijking was voor zijn persoonlijke leven."Christa van Luijk

docent post-hbo opleiding Aanvullend uitstroomprofiel tot Registercoach

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven