Opleiding Erkend coach

Deelnemer Monica de Meijer over de post-hbo opleiding Erkend coach


"Deze opleiding gaat over eerst zelf ervaren, en daarvan leren"

Monica de Meijer is manager/coach bij Inspire Amsterdam en volgde de opleidingen Erkend coach en Supervisiekunde bij Inholland Academy. Ze houdt van leren door te doen.

Leren is doen

"Veel mensen hebben het idee: leren is luisteren en dan pas doen. Bij deze opleiding is het precies andersom. Je moet eerst alles ervaren en daarvan ga je leren. Die insteek vind ik top, al zorgde het ook wel voor verwarring bij sommigen. Gaat de docent ons nog iets uitleggen of niet? Ik wil juist leren van de ervaring. In plaats van dat je eerst bakken met theorie krijgt, ga je gelijk aan de slag. Want theorie en praktijk moeten elkaar ontmoeten!

Behapbaar

Ik was al langere tijd op zoek naar een vorm van onderwijs die aansluit bij doen, leren en vervolgens weer opnieuw ervaren. Want in de praktijk zit alle actie en daar ontstaan ook alle mooie verhalen. Ik ben geen type om de hele dag te luisteren. In het begin dacht ik wel even: wat een berg met werk. Maar nu ben ik heel blij met de investering. De opleiding is heel behapbaar en goed te doen. Gedurende het jaar vallen er allemaal kwartjes. Dan denk je: hé, deze situatie gebeurde me deze week ook!

Goede aanvulling

De opleiding richt zich op coaching van zowel individuen als groepen, wat precies bij mij past. Voor bijvoorbeeld hulpverleners is de opleiding een mooie aanvulling, vooral als je houdt van werken met mensen en daar betekenis aan wil geven. Ook voor managers is het interessant: je blijft nog steeds dicht op de praktijk zitten en verdwijnt niet achter een bureau.

Nieuw speelveld

Mooi om te merken vond ik dat er steeds meer lukte van wat ik leerde tijdens de opleiding. Mijn ontwikkeling ging heel hard. Ik kreeg dan ook goede begeleiding en coaching, op een manier die echt bij mij past. Dat maakte het zelfs mogelijk om zowel de opleiding Erkend coach als Supervisiekunde tegelijk af te ronden. Ik kreeg veel vertrouwen en alle ruimte om het leren op maat in te richten. De opleidingen hebben voor mij een heel nieuw speelveld geopend.

Van passie naar levenswerk

Inspiratie haal ik uit mensen die van hun passie een levenswerk maken. Bij Inspire bijvoorbeeld zijn we klein begonnen met dromen. Onze dromen zijn we gaan uitrollen in een organisatie waarin we begeleid wonen bieden aan jongeren met complexe problematiek. Ik houd heel erg van creëren. Als we het kunnen bedenken, dan moeten we het ook kunnen doen!"

Monica de Meijer
deelnemer Erkend coach

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven