Projectmanagement van ICT-innovaties in de zorg

Programma post-hbo Projectmanagement ICT-innovaties in de zorg

De opleiding Projectmanagement van ICT-innovaties in de zorg bestaat uit vijf bijeenkomsten. Ook werk je met mededeelnemers en docenten samen in een digitale leeromgeving. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • een businesscase formuleren voor de gewenste ICT-innovatie 
  • omgaan met krachten en belangen in en om projecten 
  • commitment creëren en omgaan met tegenslagen 
  • een projectorganisatie inrichten 
  • een projectplan opstellen 
  • sturen op kwaliteit, mensen, tijd en middelen 
  • risicomanagement 


Projectplan

De opleiding Projectmanagement van ICT-innovaties wordt afgesloten met een projectplan. Om de opleiding goed te kunnen volgen is het noodzakelijk dat je een geschikte en actuele praktijkcasus meeneemt. Denk hierbij aan een toekomstig traject, verandering of implementatie welke gaat plaatsvinden in je organisatie. Je gaat werken aan een businesscase, planning en risicoanalyse. Jouw projectplan is dus een waardevol resultaat voor je organisatie.

Maatwerk-/incompanytrajecten eHealth

Steeds meer zorgorganisaties kiezen ervoor om hun projectteam en de bij een eHealth project betrokken medewerkers tijdens of vlak voor het project op te leiden. Wij bieden je dan ook de mogelijkheid van een maatwerkopleiding voor jouw organisatie met als doel eHealth te ontwikkelen en te implementeren, gericht op jouw zorgprocessen en organisatie. Hiermee leid je jouw medewerkers en/of projectgroep op, terwijl je tegelijkertijd een concreet, toepasbaar plan maakt en een implementatietraject uitstippelt.

Wij bieden je maatwerkoplossingen voor de oriëntatiefase (visieontwikkeling), ontwikkelfase en implementatiefase van eHealth. Neem voor meer informatie over bovenstaande trajecten contact op met Rob Doms via mahip@inholland.nl. 

Bijzonderheden

Met het certificaat kun je vrijstelling aanvragen voor het onderdeel Projectmanagement van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Rob Doms
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Rob
E: mahip@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven