Energietransitie Essentials (module)

Programma module Energietransitie Essentials

De post-hbo module Energietransitie Essentials focust op de absolute kern van dit vakgebied. Zo kun jij als professional in no time bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.

In een periode van twee maanden ga je in zeven wekelijkse bijeenkomsten aan de slag met politieke-, economische-, sociale-, technologische- en ecologische aspecten van de energietransitie. Het is een actueel en verfrissend programma waarin theorie, inspiratie en interactie goed op elkaar zijn afgestemd.

Onderwerpen Energietransitie Essentials

Tijdens deze module leer je de essentials van de energietransitie en hoe je jezelf hierbinnen kunt bewegen. Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

  • politieke-, economische-, sociale-, technologische- en ecologische aspecten van de energietransitie
  • belangrijkste vormen van duurzame energie
  • energieopslagmethodes
  • prosumers
  • levenscyclusanalyse (LCA)
  • klimaatbeleid op verschillende politieke niveaus
  • circulaire economie
  • belangen sectoren en stakeholders
  • greenwashing

Na het volgen van deze module (7 lessen van 3 uur) begrijp je de complexiteit van de energietransitie. De door jouw opgedane kennis en vaardigheden komen samen in een duurzaam adviesrapport, waarin de belangen van alle sectoren (zoals energie, gebouwde omgeving, landbouw & visserij, mobiliteit, industrie) worden belicht, rekening houdend met politieke-, economische-, sociale-, technologische-, ecologische- en juridische aspecten.

Tip: Energietransitie deep dive

De module Energietransitie Essentials biedt je een brede blik op de kern van dit vakgebied. Ben jij op zoek naar een opleiding waarin je de energietransitie echt doorgrondt? Bekijk dan de opleiding Energietransitie: dé meest complete post-hbo opleiding binnen dit vakgebied.

Incompany- en/of maatwerktraject Energietransitie Essentials

De module Energietransitie Essentials leent zich ook uitstekend als basis voor een incompany- en/of maatwerktraject. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Cinta Peerdeman via T: 06 1527 9308 of E: cinta.peerdeman@inholland.nl.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven