HRM opleiding

HRM-docent Marc Huiberts

Menselijk gedrag is prachtig om te bekijken. Het kan je sterkste wapen zijn maar tegelijkertijd ook je diepste valkuil. In mijn werk kom ik veel mensen tegen die het lastig vinden om vanuit hun authentieke gedrag op situaties te reageren. Simpelweg omdat veel mensen nooit geleerd hebben om stil te staan bij wat hen beweegt, hoe hun eigen gedrag is, waar hun grenzen liggen en hoe dit in combinatie met elkaar werkt. Hierdoor kan het gebeuren dat mensen veelvuldig stress ervaren wat uiteindelijk leidt tot ziekteverzuim en niet ondenkbaar in een burn-out uitmondt. Weerbaarheid en veerkracht zijn hierin belangrijk en dat heeft iedereen in zich. Alleen soms moet het even het juiste duwtje in de rug krijgen om op de voorgrond te kunnen treden.

In de afgelopen 20 jaar heb ik, vanuit mijn rol als trainer/coach en later ook manager, mij steeds verder gespecialiseerd in burn-out preventie. In 2009 ben ik zelfstandig ondernemer geworden en heb ik mij als burn-out preventie coach gevestigd. Ik werk vanuit de grondhouding van de positieve psychologie; waarderend kijken naar wat er al is en waarover iemand nog meer wil leren. Kortom ‘Het Goud’ in de mens vinden. Dankzij mijn rol (toen en nu) heb ik goed inzicht gekregen in hoe organisaties werken, hoe mensen zich hierin bewegen en wat de interpersoonlijke processen en onderliggende thema’s zijn. Zo adviseer ik vele organisaties en managementteams in hoe zij hun organisatie “burn-out proof” kunnen maken want vaak begint burn-out preventie bij de werkgever. Organisaties kunnen enorm veel doen om burn-out te voorkomen.

Dankzij mijn werk heb ik door de jaren heen veel en diverse groepen begeleid en trainingen verzorgd op het gebied van burn-outpreventie. Belangrijk vind ik de band met mijn studenten en door snel schakelen op logische niveaus van denken, leren en veranderen weet ik bij iedereen de aansluiting te vinden en je vanaf de eerste minuut aan het denken te zetten. Mijn drijfveer zit in het enthousiasmeren en stimuleren van deelnemers en samen met de nodige interactie en een vleugje humor maakt dit dat ik van mijn studenten hoor dat mijn trainingen uitermate inspirerend en effectief worden gevonden.

Marc Huiberts, docent Burnout preventie, duurzame inzetbaarheid en verzuim

Terug naar Docenten