HRM opleiding

Resultaat opleiding HRM

Na afloop van deze opleiding heb je een sterke basis ontwikkeld in het HRM-vakgebied. Je bent je bewust van het ‘speelveld’ waarin je opereert en hebt kennis en inspiratie opgedaan op het gebied van de meest relevante HR-thema’s en bijbehorende -instrumenten.

Na positieve afronding van deze opleiding ontvang je het diploma HRM op hbo-niveau van Inholland Academy. Een solide, direct toepasbare en waardevolle boost voor jouw HRM-carrière!

Leeruitkomsten

Onze leeruitkomsten beschrijven het eindniveau dat jij moet weten, begrijpen en/of toepassen om de opleiding succesvol af te ronden.

Module 1: Personeel en organisatie

 • Om tot gerichte keuzes in het HRM-beleid van jouw organisatie te komen, voer je een organisatiediagnose uit, welke je met behulp van verkregen theorieën en inzichten verrijkt met je eigen perspectief.
 • Je bent in staat om beschouwend en onderzoekend naar je eigen (HRM-) organisatie te kijken. Hierbij (h)erken je interne en externe HRM-kernpunten, -valkuilen en -voordelen. Ook ben je jezelf bewust van de organisatiedynamiek, veranderprocessen en actuele ontwikkelingen.
 • Je beheerst verschillende relevante HRM-modellen en past deze toe bij het vormen van een eigen visie op het bestaande HRM-beleid.

Module 2: Werving en selectie

 • Om gekwalificeerd personeel aan te trekken voor jouw organisatie, beheers je de meest essentiële kennis en vaardigheden op het gebied van werving en selectie.
 • Je hebt inzicht in de W&S-cyclus t.o.v. de ontwikkelingen in dit vakgebied en t.o.v. de organisatie en arbeidsmarkt als geheel.
 • Je bent bewust van het belang van een objectieve kandidaatselectie, afgestemd op de wensen en behoeften van de organisatie. Ook ben je bekend met relevante technieken om talent te identificeren en beheers je competenties om dit in de praktijk uit te voeren.

Module 3: Gezonde duurzame inzetbaarheid

 • Ter bevordering van een gezonde en productieve werkomgeving binnen jouw organisatie, pas je proactief amplitie- en talentmanagementinzichten toe.
 • Je begrijpt welke aspecten meespelen en van invloed zijn op het al dan niet welbevinden van het individu in een organisatie. Hierbij ben je bekend met oorzaken van verzuim, aanpak van verzuim en aandacht voor vitaliteit.
 • Je bent jezelf bewust hoe investering in werkgeluk, talent en ontwikkeling van medewerkers bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en personeelsverloop en een hogere werknemersbetrokkenheid en productiviteit.

Module 4: HR-gesprekstechnieken

 • Je beheerst verschillende gesprekstechnieken om vanuit jouw rol als HR-professional behoeften van medewerkers te begrijpen, prestaties te verbeteren en een positieve werkomgeving te creëren.
 • Je hebt relevante praktijkervaring opgedaan met HR-gesprekken, zoals wervings-, ontwikkel-, verzuim- en slechtnieuwsgesprekken. Je weet hoe je doelgericht gesprekken voert, hoe je constructieve feedback uitwisselt en hoe je kunt omgaan met weerstand en emoties.
 • Je bent in staat om door middel van zowel non-verbale als verbale communicatie een positieve interactie te bevorderen, waarbij je reflecteert op de effectiviteit van door jou toegepaste gesprekstechnieken.

Verder leren?

Heb je de smaak te pakken en wil je - na je opleiding HRM - nóg een stap zetten? Check dan de post-hbo opleiding HR-businesspartner. Hierin maak je het vakgebied HRM de stap van tactisch naar strategisch denken en handelen.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven