HRM opleiding

Programma opleiding HRM

Met de opleiding HRM op hbo-niveau van Inholland Academy ontwikkel jij de optimale basis voor jouw carrière in HRM. In een periode van ca. 7 maanden ga je in wekelijkse bijeenkomsten praktisch aan de slag met de volgende modules:

 1. Personeel en organisatie
  Word snel wegwijs in het dynamische speelveld van HRM.
 2. Werving en selectie
  Identificeer talent en haal de juiste mix van mensen aan boord.
 3. Gezonde duurzame inzetbaarheid
  Creëer een positief langetermijneffect door te investeren in het welzijn en behoeften van medewerkers.
 4. HR-gesprekstechnieken
  Bekwaam jezelf in HR-gesprekken, zoals sollicitatiegesprekken, ontwikkel- en verzuimgesprekken en presentatie-skills.

Tijdens de opleiding krijg je de benodigde theorie en inspiratie aangereikt, waarmee je eenvoudig de koppeling naar je eigen organisatie en case maakt. Het maakt hierbij niet uit of je in dienst bent, werkt als zzp'er en of je werkt bij een organisatie met of zonder winstoogmerk. Samen met je mededeelnemers en docenten ga je aan de slag met actuele HRM-thema’s. En elke module sluit je af met een relevante praktijkopdracht.

Incompany- en/of maatwerktraject HRM

De opleiding HRM leent zich ook uitstekend als basis voor een incompany- en/of maatwerktraject. Opleidingsadviseur Saskia Dekker adviseert je graag via T: 06 2111 5434 of E: saskia.dekker@inholland.nl 

Opbouw van de opleiding HRM

Module 1: Personeel en organisatie

Module 1: Personeel en organisatie

Deze module biedt jou de essentiële basiskennis van HRM. Zie het als hét fundament voor effectief personeelsbeleid en organisatorisch succes. Je leert in korte tijd het HR-speelveld overzien, met oog voor actuele HR-trends en -ontwikkelingen. HRM is immers dynamisch, het evolueert voortdurend in reactie op veranderingen in de arbeidsmarkt, technologie, wetgeving en organisatorische behoeften.

Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

 • Organisatiediagnose
 • Organisatiedynamiek
 • HR-cyclus
 • Personeelsbehoefte- en planning
 • HR-trends

Theorie en praktijk zijn goed op elkaar afgestemd. Deze module volg je in 5 lessen à 3 uur. Je sluit deze module af met het opstellen van een beknopte organisatiediagnose.

Module 2: Werving en selectie

Module 2: Werving en selectie

De module Werving en selectie draait om het identificeren en binnenhalen van talent. De medewerkers zijn immers de drijvende krachten achter succes. Hoe trek je deze getalenteerde individuen aan? En hoe maak je de optimale selectie, passend bij de behoeften en cultuur van de organisatie? Door middel van praktische training en theoretische kaders krijg je grip op effectieve wervingsmethoden om jouw organisatie te verrijken en versterken met de juiste mensen op de juiste posities.

Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

 • Employer branding
 • AI-gedreven werving en selectie
 • Kandidaatselectie
 • De ideale vacaturetekst
 • Employee journey

Deze praktische module volg je in 5 lessen à 3 uur. Hierin ga je daadwerkelijk aan de slag met het schrijven van een vacaturetekst en benodigde kennis en skills voor de kandidaatselectie.

Module 3: Gezonde duurzame inzetbaarheid

Module 3: Gezonde duurzame inzetbaarheid

Focus op gezonde inzetbaarheid draagt niet alleen bij aan het welzijn en tevredenheid van medewerkers, maar ook aan de productiviteit en resultaten van een organisatie. Betrokken en blije medewerkers zullen immers loyaler en meer toegewijd zijn. En bloeiende medewerkers kun je nóg meer in hun kracht zetten met een passend ontwikkelplan. Verder, niet onbelangrijk: een (naderende) burn-out kun je beter voorkomen dan ‘genezen’. Kortom: gezonde inzetbaarheid is van vitaal belang. Zeker met het oog op gewenst lange termijn succes.

Je gaat tijdens deze module aan de slag met onderwerpen als:

 • Vitaliteit en werkgeluk
 • Amplitie
 • Stress en burn-outpreventie
 • Talentmanagement
 • Leven Lang Ontwikkelen

De module Gezonde duurzame inzetbaarheid volg je in 5 lessen à 3 uur. Je sluit de module af met een vitaliteitsplan voor de eigen organisatie.

Module 4: HR-gesprekstechnieken

Module 4: HR-gesprekstechnieken

Bij de module HR-gesprekstechnieken draait het om ‘doen’. Je gaat aan de slag met het oefenen, ervaren en toepassen van diverse soorten gesprekken waar je in je HR-loopbaan gegarandeerd mee te maken krijgt. Als je in staat bent op een empathische, respectvolle en vooral doelgerichte manier te communiceren, zul je hier direct de vruchten van plukken.

De volgende 5 thema’s staan centraal tijdens de workshops:

 • Basis-skills en pitchvaardigheden
 • Werving- en selectiegesprekken
 • HR-cyclusgesprekken
 • Verzuimgesprekken
 • Omgaan met weerstand

De 5 workshops van deze module zijn samengevoegd in 3 fysieke bijeenkomsten: 2 van een volledige dag en 1 in de avond. De workshops zijn ingezet met tussenpozen, telkens na afloop van module 1, 2 en 3. De lessen vormen een leuke, leerzame en actieve ‘break’ tussen de overige modules door. Je sluit de module af met een praktijkopdracht.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven