Opleiding Online marketing en E-commerce

Docent Steven Pieneman - opleiding Online marketing en E-commerce


"Van zelf achter de knoppen zitten, leer je het meest"


Steven Pieneman verzorgt de module Online traffic aan de opleiding Online marketing en E-commerce. Hij is directeur en eigenaar van Inhousing.agency en Digiship.

"Ik ben al ruim twintig jaar actief in de digital marketing. Dit vak blijft zich maar ontwikkelen, dat vind ik er inspirerend aan. Ook al vindt er steeds meer automatisering plaats, de ‘human factor’ blijft vanuit marketingstrategisch oogpunt het belangrijkste. Bijna twintig jaar geleden was ik ook al docent op Inholland, bij de Academie voor Communicatie. Dat ik hier nu weer lesgeef, voelt als ‘back to the roots’.

Van theorie naar praktijk

Mijn doel als docent is dat deelnemers de theoretische kennis over digital marketing kunnen omzetten naar praktische toepassingen. Hoe zorg je voor traffic naar je website, en conversie? Hoe creëer je een datagedreven digital marketing aanpak en campagne? Ik leer deelnemers over slimme digital marketingtechnieken en opvallende manieren om hun merk onder de aandacht te brengen.
 

Impact op resultaten

Interactie met de deelnemers staat voor mij centraal. Ik vind het hartstikke leuk om inspiratie te bieden, maar ook hands-on ervaringen te delen vanuit de praktijk. Binnen grote marketingopleidingen is die praktische toepasbaarheid naar mijn mening onvoldoende aanwezig. Terwijl de grote vooruitgang zit in de mogelijkheid om zelf ‘achter de knoppen’ te zitten. Met deze module zie je gelijk de impact op je resultaten.

Muziek en reizen

Binnen mijn vakgebied is ‘marketoonist’ Tom Fishburne een grote inspiratiebron voor me. Hij is iemand die het marketingvakgebied en het jargon feilloos fileert. Verder laat ik me graag inspireren door het boek ‘On the Road’ van Jack Kerouac. Ik houd van festivals en ben een liefhebber van livemuziek. Zo heb ik drie keer Burning Man mogen bijwonen. Er is altijd genoeg om van te dromen en om te zien. Een van mijn grote passies is dan ook reizen, reizen en nog eens reizen!"

Steven Pieneman
docent opleiding Online marketing en E-commerce, module Online traffic

Terug naar Docenten