Opleiding Online marketing en E-commerce

Oud-deelnemer Merijn van der Poel over de opleiding Online marketing en E-commerce

"Al enige tijd heb ik een eigen webshop in zonnebrillen. De verkopen gaan goed en het online adverteren wierp ook zijn vruchten af. Toch merkte ik dat mijn shop wel heel erg leunde op een en dezelfde vorm van adverteren. Hier zat ook weinig diepgang in en met de data die ik terugkreeg, deed ik vrijwel niets. Dat was dan ook de reden dat ik op zoek ging naar een manier om meer uit de online mogelijkheden van mijn shop te halen. In mijn zoektocht naar de juiste opleiding kwam ik deze opleiding Online marketing en E-commerce tegen. De opleiding onderscheidde zich al direct van andere opleidingen door de zeer praktische insteek. Het lesprogramma was niet hoog over en ging niet over strategische richtingen, maar heel concreet over zeer praktische zaken als toepassing van Google Analytics, hoe je meer uit je Facebook- en Instagram-advertenties haalt, hoe je SEO en SEA op de juiste manier toepast en allerlei vernuftige zeer praktische trucjes die ervoor zorgen dat je meer inzicht krijgt in je shop en de mogelijkheden.

Het gegeven dat ik al een aantal jaar een webshop heb, sloot perfect aan bij de opleiding. De kennis die ik al had opgedaan op het gebied van online marketing was een uitstekend startpunt voor deze opleiding. Mijn shop loopt nu goed en ik heb een zeer realistisch plan voor volgend jaar liggen om de verkopen te verdubbelen. De fundering hiervan ligt voor 100% in deze opleiding.

Wat mij echt heeft geholpen bij deze opleiding is dat ik zelf een webshop heb. Hierdoor kon ik zeer concreet met de inhoud van de les aan de slag, zelf experimenteren en ook mijn eigen plan trekken. Als je aan deze opleiding begint, zorg er dan voor dat je iets concreets hebt, een opdracht van je werkgever (met mandaat) of een eigen shop. Dit gaat je enorm helpen om de inhoud te kunnen toepassen in plaats van alleen maar tot je te nemen."

Merijn van der Poel - opleiding Online marketing en E-commerce

Merijn van der Poel, eigenaar Dutchglasses
oud-deelnemer opleiding Online marketing en E-commerce

Terug naar In het kort