Beeldcoach opleiding

Deelnemer Debora van der Stad over het volgen van de post-hbo opleiding Beeldcoach naast haar werk en gezin


"Door een opleiding te volgen, is het allemaal meer gaan stromen in mijn werkende leven" 

Debora van der Stad werkt al ruim 25 jaar in het onderwijs als leerkracht, schoolopleider en starterscoach bij Stichting Meer Primair en Hogeschool Leiden. Zij combineert het volgen van de post-hbo opleiding Beeldcoach bij Inholland Academy met de drukke agenda van haar werk en gezinsleven.

Uit comfortzone

"Nu allebei mijn kinderen op de middelbare school zitten, is mijn leven in rustiger vaarwater gekomen. Maar 'stilstaand water' kan ook een beetje gaan stinken. Al ruim 25 jaar sta ik met veel plezier voor de klas en ik merkte in mijn rol als mentor en bij het begeleiden van studenten echt in een 'flow' te komen. Vandaar dat ik een paar jaar geleden ook praktijkbegeleider voor Hogeschool Leiden ben geworden. Vorig jaar heb ik mijn werkzaamheden verder uitgebreid als starterscoach voor leerkrachten in hun eerste drie jaar voor de klas. Ik voel me bij deze rollen echt als een vis in het water, maarja... 'only dead fish go with the flow...' Omdat ik mijn coachingsvaardigheden wilde uitbreiden, besloot ik uit mijn comfortzone te stappen en schreef ik mij, na een tip van een collega, in voor de post-hbo opleiding Beeldcoach bij Inholland Academy in Haarlem.

Overvolle agenda

Het bestuur waar ik voor werk, Stichting Meer Primair (Haarlemmermeer), heeft het motto 'een leven lang leren' hoog in het vaandel staan en is bereid deze opleiding te betalen. De wekelijkse studiebelasting komt voor mijn eigen rekening. Dit zorgt voor een overvolle agenda, maar door goed te plannen blijft het behapbaar. Bovendien leveren mijn nieuwe inzichten uit de opleiding en het contact met enthousiaste mededeelnemers ook weer veel nieuwe energie op. En op de momenten dat ik het toch lastig vind, zijn daar altijd mijn kinderen nog, pubers die zelf vaak niet vooruit te branden zijn, die mij aansporen om aan mijn opdrachten voor de opleiding te werken!

Opleiding voelt als cadeau

De motivatie om mezelf verder te ontwikkelen heeft niet alleen mijzelf, maar ook mijn omgeving in beweging gezet. Doordat ik met andere ogen ben gaan kijken, heb ik bijvoorbeeld andere gesprekken met mijn collega's. De gesprekken gaan dieper en zitten meer 'onder de waterlijn', met ruimte voor persoonlijke kwaliteiten en kernwaarden. Door de sprong in het diepe te wagen en weer een opleiding te gaan volgen, is het allemaal meer gaan stromen in mijn werkende leven. Natuurlijk weet je nooit precies hoe een opleiding zal uitpakken, maar juist in het onbekende kan het nieuwe ontstaan. Deze professionaliseringsslag geeft mij veel voldoening en de post-hbo opleiding voelt dan ook als een cadeau."

Debora van der Stad
deelnemer post-hbo opleiding Beeldcoach

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven