Communicatie en afstemming

Resultaat module Communicatie en afstemming

Je begeleidt het leerproces van elke leerkracht op je school in relatie tot de werkcontext. In dit proces kun je op een doel- en resultaatgerichte manier aansluiten bij de vraagstelling van de leerkracht. Je werkt naar een doel/resultaat, terwijl je de verantwoordelijkheid voor het behalen van dit resultaat bij de ander laat. Je bent je bewust van de positie als coach, en de autonomie van de leerkracht. Daarbij heb je oog voor verschillende gesprekstechnieken, de drama-driehoek en het actief niet overnemen van problemen. Je kunt hierbij methodisch werken, bijvoorbeeld door middel van oplossingsgericht coachen en beeldcoaching, en bent transparant met betrekking tot eigen overwegingen en handelen.

Je begeleidt leerteams en het voeren van collectieve leergesprekken door middel van een methodische aanpak. Je stimuleert een professionele cultuur op je school doordat je de uitgangspunten van professionele feedback en reflectie binnen het team uitdraagt en begeleidt.

Waardepapier

Bij het afronden van deze module ontvang je een certificaat van Inholland Academy.

Vervolgmogelijkheden

Ben je nog niet uitgeleerd? Geen zorgen! Na succesvolle afronding van de module kun jij je verder ontwikkelen tot kwaliteitcoördinator in de modules:

Bij het positief afronden van de vier modules ontvang je het post-hbo diploma De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator).

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven