Opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Deelnemer Lisa Nierkens over De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)


"Je krijgt de vrijheid om je eigen leerproces vorm te geven"

Lisa Nierkens is 25 jaar en werkt als leerkracht groep 6 op De Roald Dahlschool. Ze volgt de post-hbo opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator) bij Inholland Academy.

"Ik was nog vrij jong toen ik de iPabo afrondde. Ik wilde heel graag fulltime mijn eigen klas draaien, maar tegelijkertijd spookte het idee door mijn hoofd om door te studeren. Toch koos ik ervoor te gaan werken. In die jaren heb ik me gespecialiseerd in Daltononderwijs. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt om voor een post-hbo te gaan. Ik vind het leuk mezelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren.

Studie naast werk

In eerste instantie was ik vooral geïnteresseerd in de module Kwaliteitscoördinator. Toen ik de rest van de modules zag, was ik om en besloot ik de hele opleiding te volgen. Via Inholland Academy kan ik de opleiding in de avond doen. Daardoor kan ik gewoon blijven werken, en studeer ik in de avonduren. Dat is druk, maar prima haalbaar voor een jaartje.

Andere bril

Inmiddels ben ik klaar met de eerste module. En ik heb al zo veel kennis opgedaan. Bijvoorbeeld over de school als professionele leergemeenschap en over de rollen van de kwaliteitscoördinator. Het is erg interessant om eens met een andere bril naar het onderwijs te kijken. Ik merk dat ik nu vaker het gesprek met collega's aan ga over onderwerpen die we tijdens de opleiding behandelen.

Eigen leerproces

Je krijgt de vrijheid om je eigen leerproces vorm te geven. Dat vind ik heel positief aan deze opleiding Intern begeleider. Ik heb zelf leerdoelen gesteld. Vanuit de opleiding worden er handvatten en theorie aangeboden om daar een start mee te maken. Ook leuk vind ik dat er veel ruimte is om met mededeelnemers te overleggen. Iedereen brengt een eigen perspectief mee, waardoor je interessante uitwisselingen krijgt.

Gitaar in de klas

Ik kan erg genieten van kinderen die leren. De kinderen uit mijn klas help ik met het ontwikkelen tot wie zij uiteindelijk worden. Dat ik hun ontwikkeling vanaf de zijlijn mag meemaken vind ik heel waardevol! Er is nog wel één droom die ik wil verwezenlijken: gitaar kunnen spelen in de klas. Dat is misschien een idee voor een volgende cursus. Eerst deze opleiding maar eens afronden."     

Lisa Nierkens
deelnemer opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven