Opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Wat doet een intern begeleider?

De rol van de intern begeleider is aan het veranderen. Voorheen stond vooral de leerling centraal die behoefte had aan extra ondersteuning. Nu ligt de focus meer op het stimuleren en coördineren van onderwijskwaliteit. Je bent als het ware de poortwachter voor nóg beter onderwijs in Nederland. Als intern begeleider:

  • sta je stil bij actuele veranderingen op het gebied van leren en onderwijs
  • ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kwaliteitssysteem
  • houd je regie op de ondersteunings- en zorgstructuur in jouw school
  • realiseer je passend onderwijs door middel van professionalisering in jouw school, het ontwikkelen van jouw collega's en het contact met externen

Is er veel vraag naar intern begeleiders?

Ja, naast het lerarentekort in Nederland blijft er ook veel vraag naar intern begeleiders. Deze rol is immers voor iedere basisschool onmisbaar, waardoor er veel openstaande vacatures zijn. Intern begeleider/kwaliteitscoördinator is dan ook een beroep met een grote baanzekerheid.

Hoe word je intern begeleider?

Een geschikte opleiding om jezelf te ontwikkelen tot intern begeleider is de post-hbo opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator) van Inholland Academy. Deze praktijkgerichte, eenjarige opleiding is bedoeld voor professionals met een Pabo-diploma en geeft je een solide basis voor de toekomst, zodat jij jouw rol als intern begeleider/kwaliteitscoördinator tot in de puntjes weet uit te voeren.

Intern begeleider worden? Volg de post-hbo opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator) bij Inholland Academy