Persoonlijk leiderschap en transitiemanagement

Docent Martijn Mark


"Ik leer deelnemers met een andere bril te kijken naar verandering"

Jurist Martijn Mark rolde na zijn studie niet de ‘juristerij’ in, maar kwam te werken bij een grote bank. Na 29 jaar loondienst heeft hij nu zijn eigen bedrijf. Van daaruit verzorgt hij de module Verandermanagement in de opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator).

Grip

"In het onderwijs is verandering een voortdurend proces geworden. De ervaring die ik heb opgedaan bij de bank neem ik mee in de modules die ik geef. Ik vind het fijn om deelnemers te laten zien hoe je grip krijgt. Ook leer ik ze hoe je naar organisaties, klassen, groepen en gezinnen kunt kijken als één systeem waar niets zonder reden gebeurt. Door goed te observeren kun je als ‘veranderambassadeur’ invloed uitoefenen op een veranderproces.

Bril

Na afloop van de module Verandermanagement heb je een bril aangereikt gekregen waarmee je verandering op een andere manier bekijkt. En waarmee je je meer op je gemak voelt als de verandering soms niet gaat zoals je je had voorgesteld.

Positieve mensen

Leuk aan dit werk vind ik dat ik veel nieuwe organisaties leer kennen en veel positieve mensen met passie voor hun werk. Deelnemers zijn eigenlijk altijd nieuwsgierig en delen ook hun verhalen. Die verhalen vormen voor mij weer inspiratie om mee te nemen in mijn lessen.

Verandermarkt

Regelmatig maak ik leuke dingen mee met deelnemers. In de laatste les van de module vroeg ik deelnemers een verandermarkt te organiseren waarin alle thema's van de module aan bod kwamen. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Wat een creativiteit kwam er vrij en wat een lol hebben we gehad in en om de marktkraampjes!

Jazz

In mijn vrije tijd luister ik graag naar jazzmuziek van bijvoorbeeld Miles Davis en John Coltrane. Ieder jaar ben ik dan ook te vinden op het North Sea Jazz Festival. Ik vind het prachtig om te zien en mee te maken hoe mensen zo harmonieus met elkaar bezig kunnen zijn. Ik speel zelf banjo overigens. Als ik mag dromen, dan ga ik eropuit met een campertje. Europa is voor mij dan al groot genoeg."Martijn Mark
docent module Persoonlijk leiderschap en transitiemanagement

Terug naar Docenten

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven