Nascholing leerkrachten basisonderwijs

In een voortdurend veranderende maatschappij is nascholing een essentieel onderdeel van het lerarenberoep. Door als leerkracht je kennis en vaardigheden op peil te houden, kun je blijven inspelen op de continu veranderende eisen van het onderwijs en de behoeften van jouw leerlingen.

Ben jij als leerkracht op zoek naar goede nascholingsmogelijkheden? Wij bieden meer dan 25 praktijkgerichte post-hbo opleidingen voor het basisonderwijs waarmee je het maximale uit jezelf én jouw leerlingen haalt. 

Waarom is nascholing als leerkracht basisonderwijs belangrijk?

Nascholing voor leerkrachten in het basisonderwijs is belangrijk om verschillende redenen. Wij hebben er hieronder een aantal voor jou op een rij gezet:

 1. Bijblijven met onderwijsontwikkelingen
  Onderwijs is voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe methoden en technieken worden geïntroduceerd om het leren effectiever en boeiender te maken. Nascholing helpt jou als leerkracht om op de hoogte te blijven van deze veranderingen.
 2. Kwaliteitsverbetering van het onderwijs
  Door middel van nascholing kun je als leerkracht jouw kennis en vaardigheden verbeteren, waardoor de kwaliteit van het onderwijs stijgt. Dit heeft direct invloed op de leerervaring van leerlingen en kan bijdragen aan betere leerresultaten.
 3. Omgaan met diversiteit in de klas
  Klassen worden steeds diverser, met leerlingen van verschillende achtergronden, talen en behoeften. Nascholing kan jou als leerkracht basisonderwijs helpen om effectiever om te gaan met deze diversiteit en om op jouw school een inclusieve leeromgeving te creëren.
 4. Ondersteunen van sociaal-emotionele ontwikkeling
  Het sociaal-emotionele aspect speelt een grote rol bij leerlingen in het basisonderwijs. Nascholing kan jou als leerkracht voorzien van tips en handvatten om kinderen te ondersteunen in hun emotionele en sociale ontwikkeling.
 5. Persoonlijke en professionele groei
  Nascholing biedt je als leerkracht de kans om jezelf op professioneel vlak en als mens te ontwikkelen. Dit kan ervoor zorgen dat je meer voldoening uit je werk haalt en jouw loopbaanperspectieven verbeteren.
 6. Samenwerken en netwerken
  Nascholing geeft je als leerkracht de gelegenheid om te netwerken en ideeën uit te wisselen met collega's van andere scholen of uit andere regio's. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en innovatieve benaderingen in het onderwijs.

Nascholing leerkrachten basisonderwijs bij Inholland Academy

Wil je als leerkracht basisonderwijs via nascholing in korte tijd je kennis en vaardigheden vergroten? Of ben je toe aan de volgende stap en wil je jezelf ontwikkelen tot vakspecialist? Wij bieden voor jouw groei en ontwikkeling als leerkracht basisonderwijs een compleet opleidingsaanbod verzorgd door ervaren topdocenten. 

Je kunt hierbij kiezen uit onderstaande 12 thema's:

Wij leren je als leerkracht basisonderwijs de theorie en vaardigheden voor de praktijk van morgen, overmorgen en daarna. Samen doen wij dat stapje extra, dat stapje vooruit. Wil jij meer uit jouw talent halen? Kies dan voor een praktijkgerichte post-hbo opleiding bij Inholland Academy.

Bekijk het complete nascholingsaanbod voor leerkrachten basisonderwijs

Als leerkracht basisonderwijs ben je iedere dag bezig om het beste uit jouw leerlingen te halen. Maar word je zelf nog weleens uitgedaagd? Opleidingsadviseur Mariska Visser vertelt jou in deze video graag meer over ons nascholingsaanbod.

Waarom kies je als leerkracht basisonderwijs voor nascholing bij Inholland Academy?

 1. Inholland Academy is al meer dan 20 jaar dé opleider voor leerkrachten basisonderwijs
 2. Wij bieden jou een compleet en praktijkgericht opleidingsaanbod op alle onderwijsthema's
 3. Deelnemers waarderen onze ervaren topdocenten met een 8,5
 4. Onze opleidingen worden ontwikkeld in samenwerking met de bachelor-, masteropleidingen en lectoraten van Hogeschool Inholland
 5. Onze ervaren opleidingsadviseurs Mariska Visser en Paola Kerkhofs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat je ook in de toekomst voldoet aan de eisen die jouw vak stelt

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030