Opleiding Coördinator Taal

Docent Annemieke Epema - Coördinator Taal


"Jij bent het belangrijkste instrument om verandering te realiseren"

Er is moed voor nodig om een leider te zijn en een verandering in gang te zetten, vindt Annemieke Epema. Ze verzorgt de module Leiderschap en Innovatie bij de opleiding Coördinator Taal en de module Persoonlijk leiderschap en transitiemanagement bij de opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator).

"Er is leiderschap voor nodig om een verandering in gang te zetten. En voor leiderschap is weer moed nodig. In de modules die ik verzorg, gaat het over persoonlijk leiderschap: wie ben je als leider, wat is jouw leiderschapsstijl, waar zit jouw ‘moed’? Vanuit de eigen professionele identiteit kijken we naar hoe je als leider de gewenste transitie met jouw team realiseert.

Belangrijkste instrument

In een schoolorganisatie heb je altijd te maken met (persoonlijk) leiderschap en veranderingsprocessen. Deze modules geven je inzicht in hoe die processen verlopen, zodat je daar nog beter leiding aan kan geven. Daarnaast kijk je in deze module naar jezelf. Want hoe meer jij jezelf begrijpt, hoe beter je de ander begrijpt. Jij bent zelf het belangrijkste instrument.

Avontuur

Ik deel graag mijn kennis en ervaring rond onderwijs en leiderschap en wil deelnemers helpen bij de groei en ontwikkeling in hun professionele rol. De woorden ‘avontuur’ en ‘ontwikkeling’ passen bij me. Als docent daag ik deelnemers uit om nieuwe avonturen aan te gaan, buiten de comfortzone te treden en het lef te hebben patronen te doorbreken.

Leren met elkaar

Gaaf aan dit werk vind ik dat deelnemers professionals zijn met passie voor hun vak. Ze zijn gemotiveerd, verlangen naar doorontwikkeling en brengen eigen casuïstiek mee. We leren mét elkaar. Omdat iedereen iets inbrengt vanuit de eigen rol en context, ontstaan er rijke leerprocessen in een veilige omgeving.

Positieve plek

Mijn droom is dat het onderwijs een plek is waar leerlingen zich gezien en veilig voelen. Dat kinderen school als een positieve plek ervaren waar zij uitgedaagd worden om te (blijven) leren en te ontwikkelen. En dat de kracht, de unieke talenten en potentie van elk kind worden benut. Leerkrachten en schoolleiders wil ik inspireren om die plek, met het team, te creëren."Annemieke Epema
docent post-hbo opleiding Coördinator Taal 

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven