Beschermingsbewindvoering post-hbo

Docenten opleiding BeschermingsbewindvoeringKees van Dijk
“Werken met mensen is zeer boeiend, maar ook wel ingewikkeld. Het vraagt kwaliteit (kennis en vaardigheden) van de hulpverlener. Zeker als cliënten in een kwetsbare positie zitten. En dat geldt voor financiële zorgverleners.

In mijn werk als docent/trainer wil ik helpen de kwaliteit van de financiële zorgverlening te verbeteren door nieuwe vakgenoten goed op te leiden en samen met ervaren collega’s steeds weer bij te leren. Enthousiast, gedreven en realistisch.

Na een carrière in de ICT ben ik in 2009 overgestapt naar de financiële zorgverlening. Sinds 2011 verzorg ik trainingen op het gebied van schuldhulpverlening, beschermingsbewindvoering en budgetcoaching voor professionals en vrijwilligers. Daarnaast help ik kantoren/organisaties in dit werkveld, die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Zo sta ik stevig met mijn voeten in de klei. Voor mij onmisbaar om de theorie van de opleidingen te kunnen vertalen naar de actuele praktijk.”

 

Ilona Schouten
“Sinds ik in de financiële dienstverlening werk als schuldhulpverlening, beschermingsbewindvoerder en budgetcoach, ben ik op zoek geweest naar manieren om mijzelf te blijven ontwikkelen en ben ik nieuwsgierig geweest naar verschillende manieren om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen dienen en te bereiken. Het is mij in al die jaren opgevallen dat ook mijn collega’s daarin zoekende zijn. Ik heb via verschillende opdrachten ervaring opgedaan met het geven van trainingen en sinds de start van mijn eigen bedrijf ben ik me gaan concentreren op mijn eigen stijl als trainer, waarbij ik mijn passie en liefde voor het vak in een professionele sfeer overbreng. Ik geloof namelijk sterk in het vermogen van mensen om zich te ontwikkelen. Op dit moment geef ik trainingen door het hele land bij verschillende organisaties voor schuldhulpverleners, budgetcoaches en bewindvoerders. Ik doe dit met heel veel plezier en humor. Een goede schuldhulpverlener, budgetcoach of bewindvoerder zijn, begint bij inzicht in eigen kwaliteiten en minpunten. Daarnaast is het van belang dat de communicatie helder en duidelijk verloopt. Hier besteed ik veel aandacht aan. Door het begeleiden van mijn eigen klanten blijf ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn mijn lessen niet alleen theoretisch maar ook zeer praktijkgericht en up-to-date!" 

 

Estella Seebregts
“Heerlijk vind ik dat, op gestolen momenten of in de vakanties, wegduiken in een boek; variërend van een mooie roman tot een boek die gaat over zelfmanagement of teamontwikkeling. Dat zegt veel over mij; ergens volledig in kunnen duiken, mijzelf verbinden met de materie en tot het einde doorgaan om uiteindelijk er weer wat bijgeleerd te hebben en dit vervolgens uit te proberen in de praktijk. Ik ben ontwikkelingsgericht en wil graag mezelf verrijken. Ik krijg energie van de stappen in mijn eigen ontwikkeling en puttend uit die persoonlijke ervaring wil ik graag delen en anderen ook stimuleren om lef te hebben, je uit te spreken, initiatief te tonen om jezelf verder te brengen. Dit is mijn inspiratiebron voor de trainingen en coaching die ik geef.

Het is mijn passie als ik deelnemers in mijn training of coaching in hun verlangen of een behoefte weet te raken, want dan gaat het stromen. Dan worden mensen enthousiast en worden nieuwe duurzame verbindingen gelegd. Dat is waar ik het voor doe. Mijn achtergrond is HRM en gedurende de jaren ligt mijn expertise steeds meer in het geven van gedragstrainingen, zoals effectieve communicatie, coachingsvaardigheden en trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling zoals zelfmanagementtrainingen, waar je bewust wordt wie je bent, wat je kan en wat je wilt om jezelf te versterken. In de opleiding post-hbo Beschermingsbewindvoerder en Budgetcoaching waarbinnen ik onder andere les geef, komen deze aspecten samen, in combinatie met mijn eigen ervaringen als beschermingsbewindvoerder; het is van belang om op de juiste wijze te communiceren met de verschillende partijen, om te blijven staan en nee te kunnen zeggen of bijvoorbeeld om te kunnen gaan met weerstand.

Klanten omschrijven mij als inspirerend, duidelijk, vragend en niet bang om de confrontatie aan te gaan, echter altijd inlevend en met respect en zonder oordeel. Mijn kracht is het speelveld te overzien, scherp te observeren, en aan te voelen wat er nodig is en hoe dat aan te pakken. Ik verzorg bij post-hbo Beschermingsbewindvoering en Budgetcoaching de communicatie- en coachingslessen en de lessen effectief werken/zelfmanagement”.

Marinus van der Stelt
“Ik ben eigenaar van Stichting Sozadidact en werkzaam bij de gemeente Rotterdam (Cluster werk en inkomen) als coördinator Leren en Ontwikkelen. Bij Sozadidact ben ik 19 jaar werkzaam en verzorg ik trainingen op het gebied van o.a.: − belastingen in relatie tot de  participatiewet/IOAW − heffingskorting, belastingaanslagen − toeslag (huur, zorg etc.) − loonstroken – terugvordering. De afgelopen 18 jaren heb ik bij meer dan 60 gemeenten trainingen verzorgd. Binnen de gemeente Rotterdam ben ik 33 jaar werkzaam en verantwoordelijk als Coördinator leren en ontwikkelen, cluster Werk en Inkomen. Bij Inholland Academy geef ik de lessen Belastingstelsel en Sociale Zekerheid binnen post-hbo Schuldhulpverlening, Beschermingsbewindvoering en Budgetcoaching.”

Martje Denayère-Pos Bewindvoerder Wsnp Pot Jonker Advocaten
"Al bijna 13 jaar werk ik als Wsnp bewindvoerder (2017). Door mijn werk kom ik in iedere zaak waar de Rechtbank mij benoemd als bewindvoerder in aanraking met de schuldhulpverlening en de mensen daar achter. Zij leveren immers de dossiers aan waar je als bewindvoerder mee verder mag. Omdat ik daardoor ook wel eens tegen zaken aanliep die ik anders verwacht had, ben ik mij naast mijn werk nog meer gaan verdiepen in het werk van de schuldhulpverlener. Daarvoor is naast mijn opgedane praktijkkennis ook theoretische kennis heel fijn. Om die reden ben ik in 2016 gestart met de post-hbo opleiding Schuldhulpverlening bij Inholland Academy. De docenten zijn praktijkgericht hetgeen het voor mij heel leuk maakte om deel te nemen aan de lessen. Ook de interactie met mede deelnemers was goed. Delen en leren van elkaar en met elkaar!

Voor mijn eigen werk was deze opleiding niet noodzakelijk, maar het geeft een mooie verdieping in de gehele problematiek rondom schulden. Bovendien is het waardevol in de contacten die ik heb met de SHV’ers van de gemeente waar ik veel mee werk. Met veel plezier kijk ik terug op een voor mij zeer geslaagde opleiding.

Na het afronden van de opleiding ben ik door Inholland gevraagd om op de opleiding de les over de Wsnp voor mijn rekening te nemen. Met veel plezier verzorg ik nu als gastdocent lessen op Inholland. Een hele nieuwe ervaring voor mij, waar ik ook zeker nog veel van en in kan leren. Dus wellicht tot ziens op de opleiding."

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Esther Lute
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Esther
T: 06 2111 5501 | 088 466 30 30
E: esther.lute@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030