Opleiding Schuldhulpverlening

Deelnemer Maltie Doekharan-Kandhai over o.a. post-hbo Schuldhulpverlening

"Mijn afstudeerstage heb ik gedaan bij de rechtbank, afdeling bewindvoering. Ik kreeg toen voor het eerst te maken met bewindvoering. Bewindvoering was op dat moment nog vrij nieuw, maar het groeide heel snel. Ik kwam in contact met zowel cliënten als bewindvoerders over allerlei zaken en dit vond ik interessant. Het werk van een bewindvoerder sprak mij erg aan, dus ben ik na mijn studie gaan werken bij een bewindvoerderskantoor. Geweldig vond ik het. Voor ik het wist zat ik er al 10 jaar en vond ik het tijd om verdere stappen te zetten. 

Post-hbo Schuldhulpverlening

Tijdens mijn loopbaan merkte ik dat ik wat kennis miste van schuldhulpverlening. Als bewindvoerder heb je veel te maken met mensen in de schulden dus ik wilde me hierin gaan verdiepen. Dit heb ik gedaan door de post-hbo opleiding Schuldhulpverlening te volgen. Ik kon op deze manier de theorie goed toepassen in de praktijk. Ik heb veel profijt gehad van de opleiding, omdat er steeds meer mensen tegenwoordig in de schulden zitten en ik er steeds meer mee te maken krijg. Dankzij de opleiding zijn mijn kennis en ervaring enorm vergroot. De bijeenkomsten waren niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk, evenals de docenten.

Masterclass Zelfstandig startende beschermingsbewindvoerder

Na jarenlang gewerkt te hebben bij een bewindvoerderskantoor besloot ik verder te gaan als zelfstandig bewindvoerder. Er komt echter veel kijken bij het opzetten van een eigen kantoor. Ik besloot daarom ook de masterclass Zelfstandig startende beschermingsbewindvoerder te gaan volgen. Deze scholing was ontzettend nuttig, omdat je tijdens de masterclass leert waar je als bewindvoerder allemaal op moet letten. Ook worden er handige tips gegeven en ideeën met elkaar uitgewisseld. Zelfs na de masterclass is er onderling nog contact  met andere bewindvoerders om ideeën uit te wisselen.

Eigen kantoor

Beide opleidingen hebben mij gevormd tot een goede, professionele beschermingsbewindvoerder en hebben geleid tot mijn eigen kantoor; Bewindskantoor Drechtsteden. Ik zou de trajecten Schuldhulpverlening en Zelfstandig startende beschermingsbewindvoerder dan ook zeker aanbevelen. Het volgen van een opleiding is erg leerzaam en makkelijk te combineren met een baan. Iedereen is serieus bezig en in de pauze wordt er lekker gekletst met elkaar. Kortom, zeker doen!"Maltie Doekharan-Kandhai

deelnemer post-hbo Schuldhulpverlening en masterclass Zelfstandig startende beschermingsbewindvoerder

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven