Opleiding volgen naast je werk? 6 redenen om nu te starten met studeren!

Wil jij beter worden in je vak? Of ben je toe aan de volgende stap in je carrière, maar twijfel je of een intensieve post-hbo opleiding de goede keuze is? Lees hieronder de 6 belangrijkste redenen om juist nu een opleiding te volgen naast je werk!

1. Met een post-hbo opleiding word je beter in je werk

In een post-hbo opleiding of module doe je nieuwe kennis en vaardigheden op. Vaak kun je beide zaken direct toepassen in de praktijk. Meer vakkennis zorgt ervoor dat je productiever bent en nieuwe inzichten zorgen voor inspiratie en discussie. Je wordt dan ook beter in je werk. Daarom plukken ook collega’s en uiteindelijk de gehele organisatie de vruchten van jouw opleiding.

2. Blijven leren zorgt voor meer werkplezier

Uit meerdere onderzoeken onder professionals is gebleken dat het volgen van een opleiding of module naast je werk als leuk en uitdagend wordt ervaren. Leren geeft jou de kans om het maximale uit jezelf te halen. Nieuwe kennis en vaardigheden zorgen voor meer zelfvertrouwen, inspiratie en energie. Het volgen van een opleiding zorgt er dan ook voor dat je in jouw werk straks een stapje extra kunt doen. 

3. Het volgen van een post-hbo opleiding leidt vaak tot meer salaris

Wanneer je met succes een post-hbo opleiding hebt afgerond, kan dit resulteren in een andere functie binnen je organisatie, meer verantwoordelijkheden of zelfs een overstap naar een andere werkgever. Uiteraard staat daar in veel gevallen een hoger salaris tegenover.  

4. Een post-hbo opleiding helpt je bij omscholing

Een andere reden voor studeren naast je baan kan zijn dat je jezelf wilt laten omscholen. Zeker in vakgebieden als het primair onderwijs, de energietransitie en zorg- en welzijnssector zijn er op dit moment veel vacatures. Door in de avonduren een post-hbo opleiding te volgen, kun jij jezelf klaarstomen voor een carrièreswitch.

5. Tijdens je post-hbo opleiding ontmoet je andere professionals

In een post-hbo opleiding leer je van én met elkaar. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken vakdocenten. Bovendien ontmoet je in jouw opleiding andere, enthousiaste professionals, vaak uit verschillende branches, waarmee je ervaringen uitwisselt. Kortom, dankzij het volgen van een opleiding groeit jouw netwerk aanzienlijk. Studeren naast je baan is waardevol, ook voor de rest van je loopbaan.

6. Profiteer van aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en subsidies

Zie je op tegen de financiering van een opleiding? Geen zorgen: voor veel van onze post-hbo opleidingen zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en subsidies waarmee je jouw opleidingsbudget flink kunt vergroten. Denk o.a. aan CAO-afspraken, scholingsvouchers en transitievergoedingen. Wij hebben daarom 6 handige tips voor jou op een rij gezet.

Ben je overtuigd? Start met één van onze post-hbo opleidingen

Wij bieden jou meer dan 140 opleidingen op post-hbo niveau. Onze opleidingen sluiten aan op bachelorprogramma's en zijn sterk praktijkgericht. Je kunt opleidingen uit 13 vakgebieden studeren naast je baan. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder het aanbod. 

Opleiding volgen naast je werk? Bekijk onze post-hbo opleidingen

Waarom kies je voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy?

  1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
  5. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
  6. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
  7. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030