Wat is post-hbo of post-bachelor?

Wat is post-hbo of post-bachelor?

Wil je weten wat post-hbo of post-bachelor betekent? Lees hieronder de eenvoudige uitleg van onderwijskundige Katrien Zuininga, Specialist Leren & Ontwikkelen bij Inholland Academy.

Wat betekent post-hbo of post-bachelor?

Een post-hbo opleiding (post-bachelor en post-initieel hebben dezelfde betekenis) is bedoeld voor hbo-opgeleide professionals die zich verder willen ontwikkelen of specialiseren in hun vakgebied. Ook mensen die aantoonbaar over hbo werk- en denkniveau beschikken, komen voor deze vorm van bij- en nascholing in aanmerking. Het niveau van een post-hbo opleiding is hbo+. 

Wat is het verschil tussen hbo en post-hbo?

Een hbo-opleiding bereidt je voor op de arbeidsmarkt en duurt normaal gesproken 4 jaar. Na afloop ontvang je een hbo-diploma. Een post-hbo opleiding is praktijkgericht en bedoeld voor mensen die al in het bezit zijn van een hbo-diploma en hun kennis en vaardigheden willen vergroten. Een post-hbo opleiding is vaak kortdurend en varieert van enkele maanden tot ongeveer 1 jaar. Na afloop ontvang je een post-hbo diploma of certificaat. 

Wat is het verschil tussen post-hbo en master?

Een post-hbo opleiding is een praktijkgericht onderwijsprogramma dat bedoeld is om in korte tijd je kennis en vaardigheden te vergroten. Een masteropleiding is een vervolg op een hbo-opleiding en duurt meestal 1 tot 2 jaar. Vaak vindt een master plaats aan de universiteit en vormt theoretisch onderzoek een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je ontvangt na afloop een masterdiploma en bijbehorende mastertitel.

Is een post-hbo opleiding of module voor jou de ideale stap?

Wil je jezelf als werkende professional graag verbreden of verdiepen door nieuwe kennis en vaardigheden op te doen? Of wil je jezelf laten omscholen om vervolgens een carrièreswitch te maken? In dat geval is een post-hbo opleiding of module van Inholland Academy iets voor jou!

Onze post-hbo opleidingen

Wij bieden meer dan 140 opleidingen op post-hbo niveau. Onze opleidingen sluiten aan op bachelorprogramma's en zijn sterk praktijkgericht. Je kunt kiezen uit 13 vakgebieden.

Nieuwsgierig? Bekijk hier onze post-hbo opleidingen
Katrien Zuininga MSc

Onderwijskundige en Specialist Leren & Ontwikkelen bij Inholland Academy

Waarom kies je voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy?

  1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
  5. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
  6. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
  7. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030