Afscheid coronamaatregelen

Coronamaatregelen hoger onderwijs

Na een periode, laverend tussen extra maatregelen en versoepelingen, zijn wij blij dat ook het hoger onderwijs helemaal van het slot kan. Inmiddels hoef je geen mondkapje meer te dragen in de hogeschool. Voel je vrij om hem wel te dragen als je je daar prettiger bij voelt.

Houd je aan de basismaatregelen

Het risico op besmettingen is nog steeds aanwezig. Daarom vragen we je nog steeds aan de basisregels te houden. Blijf dus thuis bij klachten, was je handen regelmatig en hoest in je elleboog.

Zelftesten

Het is niet meer nodig preventief een zelftest te doen, maar test jezelf uiteraard wel bij klachten. Test je positief, blijf dan thuis. Zolang de voorraad strekt blijven zelftesten gratis beschikbaar op de hogeschool en via zelftestonderwijs.nl.

Coronaklachten en toetsen

Heb je coronagerelateerde klachten, ben je positief getest en/of zit je in quarantaine? Kom dan niet naar de hogeschool. Dat geldt uiteraard ook als je een toets hebt. Je moet dan voorafgaand aan de toets contact opnemen met je opleiding via je studieloopbaanbegeleider, mentor of docent. Ook meld je het bij je decaan. Als het een eerste kans betreft, maak je eerst de reguliere herkansing. Levert dat geen voldoende op, dan kun je een extra kans bij de examencommissie aanvragen.

In verband met het coronavirus en de besmettingen in Nederland en andere landen krijgen we veel vragen binnen. In het algemeen volgen wij de gezondheidsadviezen van het RIVM en de GGD op. 

Info voor studenten en collega's over coronavirus

De meest actuele vragen en antwoorden vind je op Iris bij Weten & Regelen.

Lees verder op Iris