Beperkt onderwijs in Inholland-gebouwen

Vanwege coronavirus

In verband met de coronamaatregelen voor het hoger onderwijs zijn onze gebouwen beperkt open voor onderwijsactiviteiten. We hebben ervoor gekozen om bepaalde groepen studenten voorrang te geven, zoals afstudeerders en vanaf september ook onze eerstejaars. We gebruiken de fysieke ruimte voor schriftelijke toetsen die (nog) niet online kunnen worden afgenomen, lessen in laboratoria en praktijkvaardigheden. 

De volgende richtlijnen gelden:

  • Studeer thuis.
  • Toch op locatie? Volg in de gebouwen de aanwijzingen op om veilig en gezond te bewegen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Heb je klachten, blijf altijd thuis.
  • In het geval van een besmetting, meld dit bij je opleiding.

Online onderwijs

Volgens de huidige maatregelen vanuit de overheid blijft de situatie voor de onderwijsactiviteiten ongewijzigd. Het onderwijs gaat door zoals gepland, zowel fysiek als online. Kom naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten. De reis die je hiervoor moet maken valt onder noodzakelijk reizen en is dan ook toegestaan.

Heb je vragen over online onderwijs? Ga naar het platform Online Onderwijsondersteuning op Iris. Hier delen we informatie. We breiden dit platform stap voor stap uit. Hoe het online onderwijs voor jou precies wordt aangeboden, hoor je via je opleiding.

Openingstijden gebouwen

Alle Inholland-locaties zijn dagelijks geopend. Kijk hier voor de actuele openingstijden. 

Thuiswerken en -studeren blijft de norm

Dat je thuis studeert is nog steeds de norm en gezien de situatie nu extra relevant. We vragen je dan ook om, naast de ingeroosterde onderwijsactiviteiten in de gebouwen, alle andere (studie)activiteiten online te organiseren.

Mondkapjes

Het is voor alle collega’s en studenten verplicht om binnen al onze gebouwen een mondkapje te dragen. De mondkapjesplicht is opgenomen in de huisregels. Het dragen van mondkapjes geldt voor alle toegankelijke binnenruimten, zoals de hal, de gangen en de kantines van Inholland.

In de collegeruimtes, kantoren en vergaderruimtes geldt het niet. Daar ben je vrij om een mondkapje op te doen als je dat prettig vindt. De richtlijn voor praktijkonderwijs, waar mondkapjes al verplicht zijn om te dragen, blijft gelden.

In verband met het coronavirus en de besmettingen in Nederland en andere landen krijgen we veel vragen binnen. In het algemeen volgen wij de gezondheidsadviezen van het RIVM en de GGD op. 

Info voor studenten en collega's over coronavirus

De meest actuele vragen en antwoorden vind je op Iris bij Weten & Regelen.

Lees verder op Iris