Basisscenario vanaf september

Fysiek onderwijs en loslaten van de 1,5 meter

In het nieuwe schooljaar kun je straks weer voor onderwijsactiviteiten iedere dag naar school. Verder hoeft er in de gebouwen geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden. Er zullen geen grenzen meer zijn aan de groepsgrootte bij onderwijsactiviteiten. Het maximum van 75 personen komt dus te vervallen.

Mondkapjesplicht vervalt

Per 26 juni vervalt de mondkapjesplicht. Je hoeft vanaf die dag geen mondkapje meer te dragen in onze gebouwen. En uiteraard mag je gebruikmaken van de beschikbare individuele studieplekken op de locaties. 

Zelftest

Kom je naar de hogeschool? Het is niet verplicht, maar we stellen het dan zeer op prijs als je voorafgaand aan je bezoek aan de hogeschool thuis een zelftest doet.

Openingstijden gebouwen

De gebouwen zijn open van 08.00 uur tot 17.00 uur (met uitzondering van feestdagen), tenzij er onderwijsactiviteiten of toetsen plaatsvinden in de avond. 

De volgende richtlijnen gelden:

  • Op locatie? Volg in de gebouwen de aanwijzingen op om veilig en gezond te bewegen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Heb je klachten, blijf altijd thuis.
  • In het geval van een besmetting, meld dit bij je opleiding.

In verband met het coronavirus en de besmettingen in Nederland en andere landen krijgen we veel vragen binnen. In het algemeen volgen wij de gezondheidsadviezen van het RIVM en de GGD op. 

Info voor studenten en collega's over coronavirus

De meest actuele vragen en antwoorden vind je op Iris bij Weten & Regelen.

Lees verder op Iris