Mondkapjesplicht en maximale groepsgrootte van 75 personen

Coronamaatregelen hoger onderwijs onveranderd

Update 26 januari

Tijdens de persconferentie van 25 januari zijn versoepelingen aangekondigd voor onder andere horeca, sport- en cultuursector. Voor het hoger onderwijs waren de versoepelingen al ingegaan. Er verandert nu voor ons dus niets. Zo gelden nog steeds de plicht om het gebouw een mondkapje te dragen en een maximale groepsgrootte van 75 personen, met uitzondering van toetsen. En met ingang van periode 3 bieden we vrijwel al het onderwijs weer volledig fysiek op locatie aan.

Algemene mondkapjesplicht

Binnen de gebouwen van Inholland draag je een mondkapje (bij voorkeur medisch, type II). Er is wel een aantal situaties waarin een uitzondering op deze maatregel geldt, zoals wanneer het mondkapje als belemmerend wordt ervaren bij deelname of de verzorging van een onderwijsactiviteit. In de volgende situaties hoef je geen mondkapje op:

  • Wanneer je zit en je 1,5 meter afstand houdt van anderen om je heen.
  • Als het dragen van een mondkapje de docent, onderzoeker of student belemmert bij de onderwijs- of onderzoeksactiviteit, dan mag de docent of student het mondkapje tijdelijk afzetten. Bijvoorbeeld bij het geven van een presentatie of bij onderwijsactiviteiten zoals zang, dans, drama en sport.
  • Ook bij onderwijssituaties waarbij de veiligheid in het geding is. Bijvoorbeeld bij het werken met veiligheidsbrillen aan machines.
  • Bij het maken van een toets zien wij een mondkapje als een belemmering en daarom hoeven studenten tijdens het maken van een toets geen mondkapje op. De toetslokalen zijn zo ingericht dat ze afstand kunnen houden van elkaar.
  • Als je om medische redenen geen mondkapje kunt dragen hoef je uiteraard geen mondkapje op. Je kunt dan wel een ‘eigen verklaring uitzondering mondkapjesplicht’ overleggen.
  • Uiteraard hoef je geen mondkapje op als je alleen in een ruimte zit of als je iets eet of drinkt.

Zelftesten

We blijven je vragen twee keer per week een zelftest te doen voordat je naar de hogeschool komt. Deze kun je bestellen via zelftestonderwijs.nl, of meenemen op de hogeschool.

Coronaklachten en toetsen

Heb je coronagerelateerde klachten, ben je positief getest en/of zit je in quarantaine? Kom dan niet naar de hogeschool. Dat geldt uiteraard ook als je een toets hebt. Je moet dan voorafgaand aan de toets contact opnemen met je opleiding via je studieloopbaanbegeleider, mentor of docent. Ook meld je het bij je decaan. Als het een eerste kans betreft, maak je eerst de reguliere herkansing. Levert dat geen voldoende op, dan kun je een extra kans bij de examencommissie aanvragen.

In verband met het coronavirus en de besmettingen in Nederland en andere landen krijgen we veel vragen binnen. In het algemeen volgen wij de gezondheidsadviezen van het RIVM en de GGD op. 

Info voor studenten en collega's over coronavirus

De meest actuele vragen en antwoorden vind je op Iris bij Weten & Regelen.

Lees verder op Iris