Wat meer onderwijs mogelijk op locatie

In aanvulling op praktijkonderwijs en toetsen

Sinds maandag 26 april mogen we weer wat meer onderwijs geven op onze locaties. Om welke onderwijsactiviteiten het gaat, hoor je vanuit je opleiding. Voor je bezoek op locatie gelden de bekende regels, zoals het gebruik van mondkapjes en 1,5 meter afstand houden.

Inzet zelftesten

Begin mei komen zelftesten beschikbaar. Vanaf dat moment vragen we jou om voorafgaand aan het bezoek aan de hogeschool thuis een zelftest te doen. De testen zijn gratis en krijg je van ons. Zodra ze geleverd worden informeren we je over hoe je ze krijgt en moet gebruiken.

Het is geen voorwaarde voor studenten of collega's om toegang te krijgen tot de hogeschool. De zelftesten gelden als extra instrument om het coronavirus te bestrijden en zijn dus niet verplicht.  Toch vragen we aan iedereen de zelftest te doen om zo een steentje bij te dragen aan de bestrijding van het virus.

Avondklok vervalt

Sinds 28 april is er geen avondklok meer. Dit betekent dat je 's avonds weer op pad mag zonder een eigen verklaring.

Openingstijden gebouwen

De gebouwen zijn open van 08.00 uur tot 17.00 uur (met uitzondering van feestdagen), tenzij er onderwijsactiviteiten of toetsen plaatsvinden in de avond.  Voor de rest geldt: studeer thuis. Wat betreft de openingstijden worden er uitzonderingen gemaakt voor ingeroosterde toetsen en praktijkonderwijs. 

De volgende richtlijnen gelden:

  • Studeer thuis.
  • Toch op locatie? Volg in de gebouwen de aanwijzingen op om veilig en gezond te bewegen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Heb je klachten, blijf altijd thuis.
  • In het geval van een besmetting, meld dit bij je opleiding.
  • Het dragen van een mondkapje in onze gebouwen is verplicht.

In verband met het coronavirus en de besmettingen in Nederland en andere landen krijgen we veel vragen binnen. In het algemeen volgen wij de gezondheidsadviezen van het RIVM en de GGD op. 

Info voor studenten en collega's over coronavirus

De meest actuele vragen en antwoorden vind je op Iris bij Weten & Regelen.

Lees verder op Iris