Veelgestelde vragen

Ik wil een stap maken in mijn loopbaan, maar ik twijfel welke opleiding bij mij past. Kunnen jullie me helpen bij mijn studiekeuze?

Ja graag. Onze opleidingsadviseurs kennen de programma’s, het profiel van de deelnemers en de aanpak van docenten als geen ander. Als je weet in welke vakgebieden je geïnteresseerd bent, dan kunnen zij jou een persoonlijk advies op maat bieden. Neem voor meer informatie contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Wat zijn de toelatingseisen?

Goede beheersing van de Nederlandse taal is van belang om de opleiding/cursus met succes te volgen. Een afgeronde Nederlandse secundaire opleiding voldoet hieraan. Mocht je een buitenlands diploma hebben dan kun je laten zien dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst door het behalen van het Staatsexamen NT2, programma 2. Wil je er zeker van zijn dat jouw vooropleidingen aansluiten, neem dan altijd eerst contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

 

Kun je toegelaten worden tot een post-hbo opleiding als je geen hbo-vooropleiding hebt?

Voor sommige opleidingen is een hbo-diploma verplicht, dit kan echter per opleiding verschillen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Hoe vindt de intake voor een cursus of opleiding plaats?

Wanneer voor een cursus-/opleidingsprogramma een persoonlijke of telefonische intake verplicht is, zullen wij je na inschrijving hiervoor benaderen. Uiteraard kun je altijd bij ons informeren naar de aansluiting van jouw vooropleiding/werkervaring op een bepaald cursusprogramma. Je kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088 - 466 30 30 of emailadres academy@inholland.nl.

Ik heb al een vooropleiding op het kennisgebied van de opleiding afgerond. Kan ik één of meer vrijstellingen verkrijgen?

De deelnemer kan met een vrijstellingsformulier de vrijstelling(en) aanvragen bij de examencommissie. Deelnemers dienen voor een module ingeschreven te zijn om een vrijstelling aan te kunnen vragen. Een vrijstelling heeft een maximale geldigheidsduur van 2 jaar. Op het moment dat een opleiding een ander vrijstellingsbeleid hanteert in verband met accreditaties, dan dient de opleidingsadviseur dit beleid duidelijk kenbaar te maken naar de deelnemer. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn geen kosten verbonden, m.u.v. kosten die worden gemaakt voor een eventueel assessment.