De Studiekeuzecheck is een belangrijk onderdeel van je inschrijving.

Studiekeuzecheck bij Hogeschool Inholland

Als je gaat studeren bij een Nederlandse hogeschool of universiteit krijg je te maken met de Studiekeuzecheck (SKC). Deze check is onderdeel van je aanmelding en geeft je inzicht of de opleiding écht bij je past. Bij Inholland is de SKC bij de meeste opleidingen een verplicht onderdeel van jouw aanmelding. Dit onderdeel is zo ingericht dat jij een goed beeld krijgt van wat er van jou verwacht wordt in de opleiding en de opleiding krijgt een beeld van jou. Je studeert dan straks met meer plezier én vergroot de kans dat je de opleiding met succes afrondt.

De SKC bestaat uit de volgende onderdelen: 

 1. Online vragenlijst
  Alle opleidingen vragen je een online vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst kan gevraagd worden naar je huidige studiesituatie, welke studiekeuze-activiteiten je gedaan hebt, je motivatie, talenten en valkuilen.
 2. Huiswerkopdracht
  Voor een aantal opleidingen moet je, naast de online vragenlijst, ook een huiswerkopdracht maken.
 3. SKC-activiteit
  Na het afronden van jouw online vragenlijst ontvang je meer informatie over de SKC-activiteit bij jouw opleiding. Dit betekent dat je deelneemt aan een activiteit op locatie of online.
 4. SKC-advies

  De SKC wordt afgerond met een advies voor het volgen van de opleiding. Het advies kan voor jou bindend zijn (voor de februari-instroom is het SKC advies altijd bindend).

Bekijk wanneer een SKC-advies bindend is

Voor wie?

Je doet de SKC wanneer je bent aangemeld voor een bacheloropleiding of Associate degree bij Hogeschool Inholland. Voor de meeste van onze opleidingen is de SKC een verplicht onderdeel van jouw aanmelding. Nadat je je hebt aangemeld in Studielink, ontvang je van de Centrale Studentenadministratie een e-mail waarin wordt gemeld of de SKC voor jou verplicht is. Ook word je via deze e-mail verwezen naar jouw Selfservice. Hier vind je alle informatie over de SKC en de verschillende verplichte stappen die voor jou gelden.

Wil je in september starten?
Bekijk de opleidingen die een verplichte SKC hebben

Masters en opleidingen met numerus fixus / selectie
Masters en opleidingen met een numerus fixus of selectie hebben een eigen selectie- of toelatingsprocedure en zijn uitgezonderd van de SKC.

Veelgestelde vragen?

Vind het antwoord op jouw vraag in onze FAQ

De Studiekeuzecheck is een voorwaarde om met je opleiding te beginnen en is ontwikkeld op verzoek van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De check is onderdeel van de onderwijswet die per 1 september 2013 van kracht is.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228