Aanvullende eisen

Veelgestelde vragen

Wat zijn opleidingen met aanvullende eisen?

Opleidingen waarvoor je niet direct toelaatbaar bent met alleen je diploma. Bijvoorbeeld opleidingen die een numerus fixus hebben of waarvoor je auditie moet doen.

Wat is een numerus fixus?

Numerus fixus betekent dat er voor een opleiding een vastgesteld aantal eerstejaarsstudenten wordt toegelaten. De reden hiervoor is bijvoorbeeld een krappe arbeidsmarkt, tekort aan stageplaatsen of beperkte faciliteiten bij de opleiding. Bij aanmelding ben je dan ook niet zeker van een plaatsing, zorg daarom altijd dat je nog een plan B hebt voor het geval je geen plaats aangeboden krijgt. Numerus fixus vindt plaats in de vorm van Selectie & Plaatsing.

Voor meer informatie kun je verder kijken op de opleidingspagina's van Mondzorgkunde of Verloskunde.

Selectiereglement 2020-2021 (pdf)
Aanvullende informatie selectieprocedure (pdf)

Welke opleidingen hebben een numerus fixus?

De opleidingen met een numerus fixus voor studiejaar 2019-2020:

Mondzorgkunde

Verloskunde

Waaruit bestaat de auditie voor het Conservatorium?

Er wordt bij de auditie gekeken naar je muzikaliteit en de beheersing van je stem of je instrument (Pop) of je vaardigheden op het gebied van muziekproductie (E-music). Daarnaast wordt getoetst of je over een goed muzikaal gehoor en voldoende theoretische kennis beschikt. https://www.inholland.nl/conservatorium-haarlem/over-conservatorium-haarlem/audities/

Wat is een sportmedisch onderzoek?

Voordat je aan de opleiding Sportkunde begint, laat je jouw gezondheid checken tijdens een sportmedisch onderzoek. Zo krijg je inzicht en advies over jouw gezondheid, zodat je veilig de opleiding kunt doorlopen. Klik hier voor meer informatie.

Welke aanvullende eisen kent de Pabo?

Wil je de Pabo volgen dan dien je aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek in je vakkenpakket te hebben gehad. Heb je dit niet dan dien je cito certificaten te behalen. 

De geldigheidsduur van de cito certificaten is vijf jaar. Wil je per 1 september 2021 starten met de Pabo en heb je na 1 september 2016 je certificaat behaald, dan zijn deze certificaten dus geldig.

Voor meer informatie zie  https://www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/

Staat de info die je zoekt hier niet bij?

Vraag het ons direct!