Aanvullende eisen

Veelgestelde vragen

Wat zijn opleidingen met aanvullende eisen?

Opleidingen waarvoor je niet direct toelaatbaar bent met alleen je diploma. Bijvoorbeeld opleidingen die een numerus fixus hebben of waarvoor je auditie moet doen.

Wat is een numerus fixus?

Numerus fixus betekent dat er voor een opleiding een vastgesteld aantal eerstejaarsstudenten wordt toegelaten. De reden hiervoor is bijvoorbeeld een krappe arbeidsmarkt, tekort aan stageplaatsen of beperkte faciliteiten bij de opleiding. Bij aanmelding ben je dan ook niet zeker van een plaatsing, zorg daarom altijd dat je nog een plan B hebt voor het geval je geen plaats aangeboden krijgt. Numerus fixus vindt plaats in de vorm van Selectie & Plaatsing.

Voor meer informatie kun je verder kijken op de opleidingspagina's van Mondzorgkunde of Verloskunde.

Selectiereglement (pdf)
Aanvullende informatie selectieprocedure (pdf)

Welke opleidingen hebben een numerus fixus?

Waaruit bestaat de auditie voor het Conservatorium?

Er wordt bij de auditie gekeken naar je muzikaliteit en de beheersing van je stem of je instrument (Pop) of je vaardigheden op het gebied van muziekproductie (E-music). Daarnaast wordt getoetst of je over een goed muzikaal gehoor en voldoende theoretische kennis beschikt. https://www.inholland.nl/conservatorium-haarlem/over-conservatorium-haarlem/audities/

Wat is een sportmedisch onderzoek?

Voordat je aan de opleiding Sportkunde begint, laat je jouw gezondheid checken tijdens een sportmedisch onderzoek. Zo krijg je inzicht en advies over jouw gezondheid, zodat je veilig de opleiding kunt doorlopen. Klik hier voor meer informatie.

Welke aanvullende eisen kent de Pabo?

Toelatingstoetsen: instroom vanaf september 2024

Als je per 1 september 2024 wil beginnen met de Pabo dan, moet je nog steeds voldoen aan de extra toelatingseisen op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Je maakt voor je start aan de Pabo ten minste één keer de toelatingstoetsen voor de betreffende vakken (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek). Als je deze toelatingstoetsen met een voldoende afrondt, dan voldoe je aan de extra toelatingseisen voor dat vak en mag je beginnen met de Pabo.

Als de toelatingstoetsen voor de poort nog niet succesvol zijn afgerond, dan mag je ook beginnen met de Pabo. Je moet dan in het eerste jaar van inschrijving op de Pabo voldoen aan de extra toelatingseisen. In het eerste jaar krijg je twee kansen om alsnog aan de toelatingseisen te voldoen. Als de toetsen voor één of meerdere vakken, gedurende het eerste jaar, niet worden gehaald, dan moet je de opleiding alsnog verlaten.

Je wordt aangeraden om voor de start van de opleiding de toelatingstoetsen te halen, zodat jij je in het eerste jaar van inschrijving volledig kunt richten op jouw studie.

Kijk voor de meest actuele informatie op: goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Staat de info die je zoekt hier niet bij?

Vraag het ons direct!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228