Haarlem,
12
maart
2020
|
11:07
Europe/Amsterdam

Creative Business, Tourism Management en Conservatorium Haarlem:

Bevrijdingspop biedt studenten Inholland komende drie jaar podium

Voor het twaalfde jaar op rij heeft Hogeschool Inholland tijdens Bevrijdingspop in Haarlem een podium op het Plein van de Vrijheid. Om de samenwerking officieel te bezegelen, tekenden op maandag 9 maart afgevaardigden van zowel de organisatie van Bevrijdingspop als de betrokken opleidingen van Inholland de samenwerkingsovereenkomst. Een bijzondere overeenkomst want anders dan andere jaren hebben de handtekeningen een geldigheid van tenminste drie jaar.

Voor Bernt Schneiders, de nieuwe voorzitter van Bevrijdingspop Haarlem, is de Haarlemse vestiging van Inholland bekend terrein. Naast burgemeester van Haarlem bekleedde hij in het verleden de functie van voorzitter van de Raad van Advies van Inholland. “Ik ben blij dat de studenten van Inholland de komende jaren een podium krijgen. En dat niet alleen, dit is een prachtige kans voor ze om te zien én mee te maken hoe een dergelijk groot evenement wordt georganiseerd. De voorbereidingen, de communicatie, afstemming met de buurt, maar ook de praktische zaken als het neerzetten van de hekken en de catering. Ja, er komt veel bij kijken en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken.”

Verankeren in onderwijs
Conservatorium Haarlem levert de artiesten voor het Plein van de Vrijheid. De programmering, artiestenbegeleiding en activiteiten op het plein worden door studenten van Creative Business en Tourism Management georganiseerd. Studenten Creative Business zijn daarnaast ook betrokken bij de Vrijheidswandeling (concept) en de opening (organisatie) van de Vrijheidsweek op 28 april. Simone Groen-Roesink, manager onderwijs & onderzoek Tourism Management, is verheugd dat er voor drie jaar is ondertekend. “We kunnen nu vooruit kijken. Dat biedt ons de mogelijkheid de praktijkopdrachten die hieruit voortkomen ook echt in het onderwijs te verankeren. En niet alleen binnen de eigen opleiding, maar vooral ook met de andere opleidingen. Geen korte-termijnacties meer maar constructief samenwerken, dat is ons doel.”

Onderzoekscomponent
Jannerieke Hommenga, manager onderwijs & onderzoek Creative Business, ziet kansen als het gaat om het toevoegen van een onderzoekscomponent. “Hoe interessant zou het zijn als we onderzoeken hoe de festivalbezoekers Bevrijdingspop beleven, welke waarden ze na afloop meenemen. Zo’n groot evenement biedt ongekende mogelijkheden om ook de onderzoekvaardigheden van onze studenten in te zetten.” Bernt Schneiders knikt instemmend. “Je kunt onderzoek ook linken aan duurzaamheid, een thema van zowel de gemeente Haarlem als Inholland. Ja, ik zie zeker mogelijkheden. Mooi om hier in de toekomst handen en voeten aan te geven.”

Bevrijdingspop 2020
Op 5 mei 2020 vieren we dat ons land 75 jaar in vrijheid leeft. Die dag vindt in de Haarlemmerhout de 40e editie plaats van Bevrijdingspop Haarlem. De eerste namen van Bevrijdingspop 2020 zijn al bekend gemaakt. Krezip, MAAN, Danny Vera, Kris Kross Amsterdam, Hannah Williams & the Affirmations, DeWolff, MEROL, Queen's Pleasure, Muyayo Rif en Monique Smit staan tijdens de jubileumeditie op het podium. Welke acts vanuit Inholland op het Plein van de Vrijheid gaan optreden, is nog niet bekend. Arjan Muusz, die namens Conservatorium Haarlem de honneurs voor de verhinderde Richard Zijlma waarnam: “De audities zijn in volle gang. Tegen de twintig acts hebben zich aangemeld. Daarvan krijgen de beste vier op 5 mei het podium. Een lastige keuze, de kwaliteit is hoog. Al is dat voor de bezoekers van het Plein van de Vrijheid goed nieuws. Wie er ook op het podium staan, een muzikaal feest is gegarandeerd.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.