Dordrecht,
02
oktober
2019
|
13:59
Europe/Amsterdam

Een boek dat de diepte niet schuwt - Het zoeken van Vera

Pabo-docent schrijft levensbeschouwelijke jeugdroman

Peter Elshout_20150412 (1)

De tieners van vandaag de dag zijn minder oppervlakkig dan soms gesuggereerd wordt. Ook de jongeren van deze generatie, die opgroeien in een wereld waarin alleen je image op social media er toe lijkt te doen, denken na over de grote vragen van het leven. Tenminste, dat is de aanname achter het boek ‘Het zoeken van Vera’, geschreven door Peter Elshout. Peter is docent levensbeschouwing op de Pabo van Inholland in Dordrecht. Eerder schreef hij het boek ‘Meesterspion’ voor de bovenbouw van de basisschool.

In het boek loopt tienermeisje Vera weg van huis om na te denken over het leven. Waarom gebeuren de dingen eigenlijk? Bestaat er een god die alles onder controle heeft? En als dat zo is, waarom is er dan zoveel ellende?

“Het zoeken van Vera is een bijzonder boek omdat het deze vragen niet schuwt, maar ze plaats in de turbulente wereld van jongeren van vandaag”, aldus de uitgever. “Op haar zoektocht naar antwoorden ontmoet Vera jonge en oude mensen die elk hun eigen manier hebben gevonden om de grote vragen een plek te geven in hun leven. Manieren die soms op elkaar lijken en soms keihard botsen. Een open en bij vlagen pijnlijke confrontatie met Vera’s eigen ideeën, opvoeding en verleden is het gevolg.”

Over de schrijver
Peter Elshout debuteerde in 2014 met het kinderboek ‘Meesterspion’. Hij is jarenlang leerkracht op een basisschool geweest en werkt tegenwoordig als docent levensbeschouwing bij Inholland in Dordrecht. In Het zoeken van Vera komen de levensbeschouwelijke en filosofische vragen naar voren die Peter zelf al jaren bezighouden.

Deze ‘young adult’ voor 14 tot 18-jarigen, is uitgegeven door WillowTreez en sinds deze week verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

Meer informatie

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.