Diemen,
08
januari
2020
|
07:04
Europe/Amsterdam

Goede voornemens? Leer hoe apps je daarbij helpen

Kom naar de workshop ‘Meer impact op leefstijlverandering’

Gezond leven en een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk, maar niet altijd makkelijk. IkPas, ook wel bekend als dry january, duurt maar een maand. Gezonder eten na de feestdagen wordt al op de proef gesteld bij de eerste nieuwjaarsborrels en wie begint met werken na de vakantie is zijn ontspannen houding ook vaak al snel weer kwijt. Je leefstijl blijvend veranderen gaat over het algemeen niet zonder slag of stoot. De inzet van e-health kan daar bij helpen.

Zo worden er allerlei apps ontwikkeld die kunnen helpen bij het verbeteren van je leefstijl en gedrag. Denk aan stappentellers, running apps die je stimuleren om nog een kilometer verder te rennen of apps die je helpen gezonder te eten. In al deze gevallen gaat het over het veranderen van gedrag. Maar welke functionaliteiten en mogelijkheden in apps helpen nou echt bij het veranderen van gedrag? Tijdens de workshop 'Meer impact op leefstijlverandering', georganiseerd door associate lector E-Health Laurence Alpay en docent-onderzoekers Medische Technologie, op 31 januari in Diemen gaan we met dit vraagstuk aan de slag.

Wat ga je doen?
Na een korte uitleg over het gedragsveranderingsmodel van Fogg ga je dit model toepassen op een aantal concrete gezondheid- of beweegapps. Samen verken je welke technieken de houding of het gedrag van de patiënt/cliënt veranderen. Het doel van de workshop is om inzicht te krijgen in waar je op moet letten bij het kiezen van een app voor leefstijlverandering; voor jezelf of voor je cliënten. 

Interesse?
De workshop 'Meer impact op leefstijlverandering' duurt 90 minuten en wordt gedurende de ochtend twee keer gegeven. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan. Heb je vragen? Neem dan contact op met Laurence Alpay

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.