Amsterdam,
18
september
2019
|
06:55
Europe/Amsterdam

Femke Kaulingfreks in gesprek met Tim Hofman:

Hedendaags protest, hoe zet je mensen in beweging?

Hoe ver moet je gaan in het voeren van actie? Hoe win je de sympathie van het grote publiek en zet je mensen in beweging? Op 4 oktober, tijdens het Betweter Festival in TivoliVredenburg (Utrecht), gaan lector Jeugd en Samenleving Femke Kaulingfreks en presentator, radio, –en tv-maker Tim Hofman met elkaar in gesprek over hedendaags protest.

Met zijn 31 jaar heeft Tim Hofman een behoorlijke staat van dienst. Als presentator (Spuiten en slikken, Je zal het maar hebben, TRIPPERS), internetspecialist (DWDD), documentairemaker (Terug naar je eige land) en BN’er (Wie is de mol?, Ranking the stars). Naast zijn tv-werk schrijft hij columns (Nieuwe Revu) en zelfs een dichtbundel, maakt hij muziek en is hij te horen op de radio. Hij komt op voor onrecht, schuwt het niet om hiervoor de barricades op en zelfs over het randje te gaan en krijgt op zijn eigen, unieke en directe manier van werken dingen voor elkaar.

Over Femke Kaulingfreks
Femke Kaulingfreks is politiek filosoof, antropoloog en pedagoog. Ze bekijkt in haar werk specifiek hoe jongeren met een diverse achtergrond in een grootstedelijke context goed en gelijkwaardig op kunnen groeien. Femke bijt zich daarbij graag vast in complexe thema’s zoals de aanpak van deviant gedrag, polarisatie en radicalisering. Ze is gespecialiseerd in kwalitatief onderzoek waarbinnen de eigen belevingswereld van jongeren centraal staat.

Zet deze twee giganten tegenover of naast elkaar op het podium, en je bent gegarandeerd van een stevige, oprechte en interessante discussie over hoe je onrecht aan de kaak stelt en mensen in beweging krijgt.

Over het Betweter Festival
Tegendraads, geestverruimend en eigenwijs. Zo typeren de organisatoren de vierde editie van het Betweter Festival. Welke denkpatronen kunnen we beter doorbreken? Wat moet ervoor in de plaats komen? En hoe komt het eigenlijk dat we zo graag vasthouden aan het bekende? Tijdens het Betweter Festival onderzoeken wetenschappers en artiesten hoe het anders kan. Het festival is voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert.

Wil je erbij zijn? Check de website voor meer informatie en tickets.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.