Rotterdam,
11
mei
2021
|
15:09
Europe/Amsterdam

Het begin van een nieuwe tijd

Nahied Rezwani

Wat was ik blij toen ik hoorde dat het Eurovisie Songfestival dit jaar doorgaat! Daar hebben we met z’n allen meer dan een jaar op moeten wachten. Geweldig ook dat er toeschouwers bij mogen zijn: dat maakt het extra speciaal. Wij zijn bij Inholland al helemaal in de stemming. Ons gebouw is versierd met het kleurrijke routelint naar het Eurovisie Songfestival en onze studenten zijn er keihard mee bezig.

Met dank aan studenten Creative Business
Ook voor de – gecancelde – editie van het ESF 2020 waren Inholland-studenten actief. Toen waren het er meer en kwamen ze van verschillende opleidingen. Zo bogen marketingstudenten zich over de vraag op welke manier de 10.000 extra tickets – bedoeld voor gezinnen met lage inkomens - konden worden uitgereikt. Dit jaar zijn vooral studenten Creative Business bij het festival betrokken. Als razende reporters, filmers, interviewers en radiomakers doen zij verslag van de stad in songfestivalsfeer. Dankzij hen hoeven er we er niks van te missen!

Niet alleen maar stampen
Omdat wij als school onderdeel van de regio willen zijn, proberen wij aan alle regionale events een bijdrage te leveren. Zo zijn we nu ook al bezig met de voorbereidingen voor de World Police and Fire Games 2022, een groot sportevenement voor politie-, brandweer- en andere mensen uit veiligheidsberoepen dat eind juli 2022 in Rotterdam losbarst. Ook daar zijn wij bij; de WPFG-organisatie heeft zelfs bij ons een plek gekregen.

Dat het ESF in Rotterdam plaatsvindt, is natuurlijk een uitgelezen kans om onze studenten te betrekken bij wat er in hun regio gebeurt. Hen in alles meenemen en ze mede-eigenaar maken van regionale maatschappelijke uitdagingen is onderdeel van ons nieuwe onderwijsconcept. Dat draait niet alleen maar om theorieën in je hoofd stampen. Wij willen ook de randvoorwaarden creëren waarbinnen studenten zich kunnen ontwikkelen tot een Inholland-professional. Iemand die weerbaar en analytisch is en uitdagende maatschappelijke vraagstukken samen met deskundigen uit andere disciplines oppakt. Maar ook iemand die zich verantwoordelijk voelt voor zijn omgeving en zich inzet om die te verbeteren.

Geen reclamepraatje
Als Inholland hopen wij daarin het goede voorbeeld te geven. Er zijn talloze projecten waarin onze docenten en studenten – vaak samen met het lokale beroepenveld en met studenten van andere opleidingen of onderwijsinstellingen - aan de slag zijn om prangende vraagstukken succesvol op te lossen. Soms binnen één regio, soms binnen verschillende vestigingsregio’s van Inholland. Ik zie het als een belangrijke bijdrage aan het opvoeden van nieuw talent. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze afgestudeerden niet alleen supergoed zijn in hun vak, maar ook “goede burgers” zijn die participeren in de samenleving. Daarom nemen wij ze mee in een inclusieve, diverse wereld die groter is dan alleen maar Inholland. Het lijkt wel een reclamepraatje, maar ik geloof hier echt heel erg in!

Namens iedereen van Hogeschool Inholland wil ik alle zangers en zangeressen heel erg veel succes wensen. Vooral natuurlijk Jeangu Macrooy: dat zijn deelname voor hem echt de ‘Birth of a New Age’ mag worden!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.