Den Haag,
01
december
2020
|
14:02
Europe/Amsterdam

Huisregels mondkapjesplicht: hoe gaan we daarmee om?

shutterstock_1676599948

Corona is een maatschappelijk probleem, daarmee is het belangrijk dat we met elkaar zorgen voor een veilige omgeving. Recent hebben wij de mondkapjesplicht, die per 1 december ook landelijk geldt voor publieke binnenruimtes, toegevoegd aan onze huisregels. Hoe we hier met elkaar mee omgaan lees je in dit bericht.

Net als bij de andere coronamaatregelen, zoals het houden van afstand, is de belangrijkste afspraak is dat we elkaar aanspreken op het naleven van de (huis)regels. We vragen iedereen dan ook om je verantwoordelijkheid te pakken. Dus als je ziet dat iemand geen mondkapje draagt, vragen we je om de ander er vriendelijk op te wijzen een mondkapje op te zetten.

Overigens geldt de verplichting tot het dragen van een mondkapje niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. We vragen studenten het zelf bij de opleiding aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt. We vragen collega’s via de bedrijfsarts het zelf bij de leidinggevende aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt.