Den Haag,
11
december
2019
|
16:34
Europe/Amsterdam

Jet de Ranitz verruilt Inholland voor SURF

Jet de Ranitz neemt afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland en gaat per 1 mei 2020 aan de slag bij SURF. Jet wordt bij SURF voorzitter van de Raad van Bestuur en vervult in die rol tevens de functie van algemeen directeur, CEO. “Inholland ga ik heel erg missen, maar deze uitdaging wilde ik niet laten passeren. Ik ben heel erg trots op wat we de afgelopen jaren bij Inholland hebben bereikt,” aldus Jet de Ranitz over haar vertrek.

Jet de Ranitz begon in 2014 als voorzitter van het CvB van Hogeschool Inholland. Jet: “Weggaan bij Inholland, voelt heel dubbel: hoewel het mijn eigen keuze is, vind ik het moeilijk afscheid te nemen van deze prachtige hogeschool en alle collega’s en studenten. En tegelijkertijd laat ik het met een gerust hart achter: het gaat goed met Inholland. Daar hebben we met z’n allen aan bijgedragen de afgelopen jaren. Leren is durven loslaten en durven veranderen en dat is wat ik nu doe. Met Mieke van den Berg hebben we bovendien een goede opvolger voor Marcel Nollen en dat geeft extra vertrouwen. Ik blijf tot 1 mei om haar, samen met Huug de Deugd, goed van start te kunnen laten gaan.”

Digitalisering onderwijs- en onderzoeksagenda
Jet is binnen het CvB verantwoordelijk voor strategie, strategische communicatie, externe vertegenwoordiging, hogeschool medezeggenschap, veiligheidsbeleid, diversiteit en bestuurszaken. “De onderwijs- en onderzoeksagenda waarmee we in Nederland de digitale transformatie willen versnellen, is uitdagend en urgent. Ik was daar bij Inholland al nauw bij betrokken en zal met SURF eraan bijdragen deze ambitie te verwezenlijken,” vertelt de Jet Ranitz over haar overstap naar SURF. SURF is een coöperatie van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen en faciliteert onderwijs en onderzoek met ICT, van basale IT-diensten tot high tech innovatie.

Siebe Riedstra, voorzitter van de Raad van Toezicht van Inholland: “Met Jet vertrekt een enthousiaste en inspirerende voorzitter. Mede dankzij haar niet aflatende inzet staat de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek van Inholland weer op een niveau waar we met z’n allen trots op zijn. Ik wens Jet veel succes en plezier bij SURF.”

Invulling vacature voorzitter College van Bestuur
Met het vertrek van Jet ontstaat binnen het College van Bestuur een vacature. De Raad van Toezicht pakt de werving van een opvolger na de kerstvakantie op in overleg met het CvB en de Hogeschool Medezeggenschapsraad.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.