18
maart
2024
|
08:19
Europe/Amsterdam

Landelijk onderzoek woonwensen studenten 2024: hoe wil jij wonen?

Studentenkamer

Wil je graag betaalbaar in het centrum of op de campus wonen? Dan krijg je al snel te maken met wachttijden en kleine woonruimten. De studentenhuisvesters in Nederland willen daar gezamenlijk wat aan doen. Zij willen betaalbare studentenwoningen bouwen in jouw stad en houden daarbij rekening met jouw woonwensen. Daarvoor hebben ze wel jouw input nodig. Doe mee aan het landelijk onderzoek woonwensen studenten 2024 om jouw woonwensen door te geven!

Onderzoek 
Het onderzoek door de studentenhuisvesters in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, hogescholen en universiteiten, en is bedoeld om achter jouw woonwensen te komen en te weten hoeveel studenten er de komende jaren waar gaan studeren. De antwoorden die jij geeft, worden gebruikt om te bepalen op welke plekken er behoefte is aan studentenhuisvesting en in welke vorm. 

Om mee te doen kun je op volgende link klikken: www.wonenalsstudent.nl

De vragenlijst duurt ongeveer tien minuten om in te vullen en blijft tot 29 april actief. Je kunt de vragenlijst invullen via je smartphone, tablet of computer. Jouw antwoorden worden vervolgens anoniem verwerkt.

Wonen als student

Bij deelname maak je  kans op de volgende prijzen:

  • Airpods Pro met draadloze oplaadcase
  • The North Face Base Camp Duffelbag
  • 2x pimp je kamer met de Ikea cadeaukaart 
  • 4x bol.com cadeaukaart

Wat wordt er met je antwoorden gedaan?
Jouw antwoorden worden anoniem verwerkt in de monitor studentenhuisvesting. Door deze monitor weet jouw studentenhuisvester hoeveel studenten er de komende jaren in de stad komen wonen en vooral ook hóe zij willen wonen. Deze kennis wordt gebruikt om het benodigde aantal en het type studentenwoningen te bepalen en de bouwplannen hierop aan te passen voor de komende jaren. 

Hoe blijf ik op de hoogte van de resultaten?
Na de zomer worden de resultaten beschikbaar op de website www.wonenalsstudent.nl