Haarlem,
28
november
2019
|
14:30
Europe/Amsterdam

Marije Deutekom nieuwe domeindirecteur GSW en vestiging Haarlem

Marije Deutekom

Marije Deutekom wordt de nieuwe directeur van het Domein Gezondheid Sport & Welzijn (GSW) en de vestiging Inholland Haarlem. Hiermee volgt zij Heleen Jumelet op. “Wij zijn heel blij dat Marije bij het domein aan de slag gaat als directeur”, zegt collegevoorzitter Jet de Ranitz in een reactie. “Met haar rijke ervaring op het gebied van praktijkgericht onderzoek en onderwijs kan zij een mooie verbindende rol spelen. Om zo bij te dragen aan duurzame oplossingen op het gebied van zorg, welzijn, sport en techniek.”

Fotograaf: Marieke van der Heijden

Marije Deutekom begon zeven jaar geleden bij Inholland als docent Sportkunde en is sinds 2015 lector Kracht van Sport bij het Inholland-kenniscentrum De Gezonde Samenleving . De onderzoekslijn is een samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Met deze onderzoekslijn zet Deutekom aan tot actie in de breedste zin van het woord om de sportparticipatie in Nederland te verhogen. Marije is momenteel ook werkzaam bij de HvA . Marije Deutekom start per 15 februari 2020 in haar nieuwe rol.

‘Ik ben heel blij en trots’
“In de jaren dat ik bij Inholland werk heb ik GSW leren kennen als een domein vol bevlogen mensen met een passie om bij te dragen aan een gezonde samenleving”, zegt Marije in een reactie. “Ik ben heel blij en trots dat ik als hogeschooldirecteur bij GSW mag doorbouwen aan dit prachtige domein. En ook de uitstraling en positie van vestiging Haarlem in de regio mag versterken."

‘Een boegbeeld voor de sport en nu ook voor GSW’
“Marije Deutekom is een ervaren onderzoeker die zowel bij Inholland als bij de HvA haar sporen heeft verdiend”, vervolgt Jet de Ranitz “Bij de HvA heeft zij als lid van het managementteam van haar faculteit ervaring opgedaan met de complexiteit van besturen. Ze kent de vestiging Haarlem goed, omdat ze veel projecten doet samen met studenten van de opleiding Sportkunde. Als lector is Marije al een inspirerend boegbeeld voor de sport; nu wordt zij het boegbeeld van heel GSW.”

Marije is unaniem voorgedragen voor benoeming door de selectiecommissie en heeft een unaniem positief advies gekregen van de benoemingsadviescommissie. Jet: “Hoe gaaf is het dat wij iemand van binnen de hogeschool deze carrièrestap kunnen laten maken.”

Een van haar taken als nieuwe domeindirecteur GSW is om te bekijken hoe ‘haar’ onderzoekslijn Kracht van Sport een vervolg krijgt bij het kenniscentrum De Gezonde Samenleving.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.