Amsterdam, Diemen,
07
mei
2021
|
09:20
Europe/Amsterdam

MeetUp 'Sticky Campus'

In gesprek over een aantrekkelijke leer- en werkomgeving in de Sluisbuurt

Hoe creëren we met elkaar een ‘sticky campus’, een aantrekkelijke leer- en werkomgeving, in ons nieuwe gebouw in de Amsterdamse Sluisbuurt? Welke factoren dragen bij aan een fijne sfeer, waardoor je er graag komt en langer wilt blijven dan strikt noodzakelijk? Tijdens een online MeetUp op 18 mei gaat host Rudy Nicola erover in gesprek met Rutger Kappe, lector Studiesucces en adviseur onderwijsbeleid, en Koen Dorreboom en Necati Turgut, tweedejaarsstudenten Business Studies.

Koen en Necati doen op dit moment onderzoek naar ervaringen bij andere onderwijsinstellingen en organisaties. Zij schrijven daarover een adviesrapport. Welke voorlopige resultaten kunnen zij nu al onthullen? Wat maakt een campus aantrekkelijk voor studenten om langer te blijven hangen en hun studie plezier te geven? Rudy vraagt ze om een tipje van de sluier op te lichten.

Rutger legt vanuit zijn expertise en onderzoeken uit welke bijdrage een sticky campus kan leveren aan uiteindelijk studiesucces voor studenten.

Wat kunnen we uit deze ideeën en resultaten meenemen naar de nieuwbouw?

Deelnemen? ZOOM-link!
Heb je interesse? Save the date voor deze MeetUp #5 op dinsdag 18 mei van 12.30 tot 13.15 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Klik op deze ZOOM-link aan het begin van de MeetUp en dan zit je er gelijk in. Tip: plak de link alvast in je outlook-agenda.

Vragen? Stuur een mail naar nieuwbouw.amsterdam@inholland.nl.

Rutger Kappe crop

Rutger Kappe
Dr. F. Rutger Kappe is arbeids- & organisatiepsycholoog. Hij is gepromoveerd op het raakvlak van psychologie en onderwijskunde. Zijn promotiestudie was gericht op de relatie tussen studentkenmerken (o.a. motivatie, persoonlijkheid, leerstijl) en studie- en werksucces. Naast zijn promostudie heeft hij de afgelopen jaren als onderwijskundig adviseur gewerkt bij Hogeschool Inholland aan projecten op het gebied van intake, studiesucces, niveau afstuderen, competentiegericht leren en toetsing. Momenteel is Rutger bij Inholland werkzaam als lector Studiesucces en adviseur op de afdeling Onderwijsbeleid.

Koen Dorreboom, student Business Studies

Koen Dorreboom
Tweedejaarsstudent Business Studies Koen Dorreboom (21) heeft gekozen voor de afstudeerrichting Management en Beleid. Koen woont in Broek in Waterland en is enthousiast amateurvoetballer. Hij heeft als teamleider bij Landmarkt gewerkt en is inmiddels samen met een studiegenoot een eigen bedrijf in sportaccessoires aan het opzetten.

Necati Turgut crop2

Necati Turgut
Studiegenoot Necati Turgut (22) heeft voor dezelfde afstudeerrichting gekozen. Necati is eigenaar van een onderneming in de taxibranche. Het ondernemen spreekt hem zeer aan en daarom is hij de opleiding Business Studies gaan volgen. Necati woont in Amsterdam.

Rudy Nicola crop

Rudy Nicola
Host Rudy Nicola, bekend van de Inholland-podcasts, ontvangt Rutger Kappe, Koen Dorreboom en Necati Turgut tijdens deze vijfde ‘Picknick in de Sluisbuurt’. Rudy geeft jou de gelegenheid om vragen aan de sprekers te stellen via de chat.

 

 

Evenementen rond nieuwbouw Amsterdam

In samenwerking met het Sluislab organiseert het voorbereidingsteam nieuwbouw Amsterdam inspirerende evenementen in de aanloop naar de verhuizing naar de Sluisbuurt. Daar maakt deze MeetUp-serie ‘Picknick in de Sluisbuurt’ deel van uit, net als de Sluisbuurtsafari’s, inspiratietours en brainstormsessies. De MeetUps hebben elk een ander thema.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.