Haarlem,
16
april
2019
|
11:18
Europe/Amsterdam

Moodle: vanaf studiejaar 2019-2020 voor heel Inholland

782034 INH MOODLE LOGO DEF_RGB

Veel studenten én docenten maken al gebruik van Moodle, de vernieuwde omgeving van het leermanagementsysteem (LMS). De indrukken van gebruikers zijn positief. Vanaf volgend studiejaar 2019-2020 werken alle medewerkers en studenten in één gebruiksvriendelijk systeem. Veel collega’s zijn al geruime tijd intensief betrokken bij de implementatie om de overgang naar Moodle in september zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Met de overstap op Moodle nemen we afscheid van alle andere leermanagementsystemen bij Inholland. We hebben gekozen voor de overstap naar één toekomstbestendig LMS omdat de huidige systemen voor verbetering vatbaar zijn. Ook willen we het onderwijs van Inholland beter ondersteunen en onderwijsinnovatie met ICT mogelijk maken.

Het nieuwe LMS is visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, toegankelijk op alle (mobiele) apparaten en biedt vele nieuwe mogelijkheden om activerende (online) werkvormen in te zetten. Uiteraard kun je er leermaterialen delen met je studenten en zijn er mogelijkheden voor het geven en lezen van peer-feedback en formatieve toetsen.

Inhoud Blackboard naar Moodle
Met ingang van het nieuwe studiejaar gaan alle studenten en docenten gebruikmaken van Moodle. Om de overstap en het trainen van docenten zo soepel mogelijk te maken zijn alle cursussen tot 1 januari 2019 van Blackboard alvast in de nieuwe Moodle-omgeving geplaatst. Al het lesmateriaal, de structuur van de cursussen en de informatie zijn dus verhuisd naar het nieuwe systeem. 

Let op: het lesgeven in studiejaar 2018/2019 blijft in Blackboard!

Implementatie en ondersteuning per opleiding
Bij de overgang zetten we flink in op ondersteuning. Voor ieder domein is een projectleider betrokken. Met deze projectleider als aanspreekpunt zijn alle opleidingen op basis van een projectplan aan de slag gegaan, in het tempo wat daarbij past. Deze collega is tevens het aanspreekpunt voor de ‘Moodle-ambassadeurs’ van de opleidingen.

In aanloop naar de overgang naar Moodle krijgen collega’s van alle opleidingen hulp en begeleiding om kennis te maken met het nieuwe LMS. Per opleiding worden er kick-off bijeenkomsten en/of trainingen georganiseerd. Je kunt bij de ambassadeur van jouw opleiding terecht met vragen. 

De ambassadeurs zijn er om collega-docenten op weg te helpen in de nieuwe omgeving. Zij weten hoe Moodle werkt en op welke manier ze de overgezette inhoud van Blackboard eventueel kunnen aanpassen of herinrichten. Wie de ambassadeur is van jouw opleiding staat binnenkort op de teamsite LMS Moodle Ondersteuning. Ook vind je hier handleidingen, tips, veelgestelde vragen en andere handige documenten om zo soepel mogelijk van start te kunnen gaan in Moodle.

Kennismaken
Op het moment van de ingebruikname van Moodle en in de periode daarvoor en erna is er op alle locaties hulp aanwezig. Je kunt met vragen terecht bij moodlesupport.inholland.nl, de ambassadeur, de onderwijs/ICT-expert van jouw domein en de Servicepunten. We hopen je hiermee zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Meer weten? 
Ga voor de laatste ontwikkelingen en het voorlichtingsmateriaal naar LMS Moodle Ondersteuning.