Den Haag,
14
januari
2020
|
11:02
Europe/Amsterdam

Nieuwe gratis masterclasses master Leren en Innoveren

gs-ms-inholland21-1

De masterclasses van de master Leren en Innoveren waren afgelopen najaar ook toegankelijk voor andere belangstellenden. Een groot succes! Veel onderwijscollega’s van binnen en buiten Hogeschool Inholland volgden de masterclasses. De sprekers voor het tweede semester zijn bekend en ook nu kun je er weer bij zijn. Geef je snel op!

De masterclasses zijn een belangrijk onderdeel van de master Leren en Innoveren. Deze worden gegeven door interessante sprekers, van binnen en buiten Hogeschool Inholland. De master streeft ernaar een kennisinstituut te zijn waar we verantwoordelijkheid nemen voor elkaars organisatievraagstukken en bijdragen aan innovatieve oplossingen. Daarbij past het om de masterclasses – onderdeel van de studie – ook open te stellen voor andere belangstellenden. De onderwerpen zijn namelijk zeer relevant voor het werkveld.

Programma
In het tweede semester worden de masterclasses weer gegeven door interessante sprekers:

  • 7 februari van 9.30-12.00, locatie Den Haag: emeritus prof. dr. Jan van den Akker (Universiteit Twente – SLO) 
    Een verkenning van perspectieven bij curriculumvernieuwing op het niveau van de opleiding en/of school, waarbij specifiek wordt ingegaan op de onderzoeksmatige benadering in relatie tot het ontwerpproces.
  • 6 maart van 9.30-12.00, locatie Diemen: dr. Remco Copoolse (Hogeschool Utrecht)
    Over dynamisch innovatiemanagement. Het proces van onderwijsvernieuwing is in veel gevallen lastig te benaderen als een geplande verandering, omdat de context waarin de verandering zich afspeelt zeer dynamisch is. Een gewenste verandering is dan meer gebaat bij een stap-voor-stap-aanpak.
  • 27 maart van 9.30-12.00, locatie Den Haag: prof. dr. Susan McKenney (Universiteit Twente/Open Universiteit)
    Inleiding over professionalisering middels docentontwerpteams en een verkenning van teamleren in onderwijsorganisaties. De verbinding met onderwijsontwikkeling is hierbij een relevante en effectieve aanpak die bijdraagt aan betekenisvolle professionalisering.
  • 17 april van 9.30-12.00, locatie Diemen: dr. Frank Hulsbos (Academie voor Gespreid Leiderschap)
    Een verkenning van het thema leiderschap als voorwaarde voor professionele ontwikkeling. Het vergroten van professionele ruimte creëert een omgeving voor duurzame professionele ontwikkeling. Waar dit lukt, ontstaat een grotere betrokkenheid bij de school en meer tevredenheid met het werk.
  • 5 juni van 9.30-12.00, locatie Den Haag: dr. Tjip de Jong.
    Over boundary crossing: het vinden van oplossingen door te bewegen ‘aan de randen’ van de organisatie.

Aanmelden
Geef je snel op, want er is maar een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar. Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar ingeborg.jansen@inholland.nl.